2020-02-16 22:05

Islamizarea Europei, după Gaddafi

 |  18:07
Islamizarea Europei, după Gaddafi

Liderul libian Muammar Gaddafi adeclarat la Roma, în faţa unui auditoriu format din 500 de femei, că Europatrebuie să se convertească la Islam. Gaddafi a înmânat fiecarei femei dinpublic câte o copie a Coranului.

Potrivit presei italiene, Gaddafi a afirmatcă "Islamul ar trebui să devină religia întregii Europe şi că Mohammed afost ultimul profet". AFP precizează că cele 500 de femei au fost angajatede o agenţie de hostess şi plătite cu 70-80 de euro pentru a asista laconferinţa religioasă ţinută de liderul libian. Un reprezentant al agenţiei adeclarat că tinerele, majoritatea studente care iau parte la campaniipublicitare, au fost sfătuite să se îmbrace conservator şi să nu-şi declineidentitatea în faţa jurnaliştilor.Gaddafi "nu a ştiut că noi suntem plătite, altfel nici n-ar fi acceptat săse întâlnească cu noi. Pentru noi a fost pur şi simplu plictisitor", adeclarat una dintre tinere presei din Peninsulă. În noiembrie 2009, Gaddafi aţinut un discurs similar în faţa unei audienţe formate din 200 de femei, careau fost şi ele plătite pentru a asista.

Reacţii dure la Roma

Discursul lui Gadaffi a stârnit mânie în rândul membrilor opoziţiei, dar şi alcolegilor de coaliţie ai premierului Berlusconi. Un reprezentant al opoziţieiitaliene, Rosy Bindi, a declarat că discursul lui Gaddafi a fost "o nouăîncălcare, umilitoare, a demnităţii femeilor din Italia": "În locsă-l chestioneze vizavi de condiţiile de trai ale miilor de imigranţi, GuvernulBerlusconi a oferit scena cuiva care vrea să fie înconjurat de fete frumoase întimp ce face propagandă".De asemenea, discursul lui Gaddafi a fost criticat şi de partenerii luiBerlusconi din coaliţia de guvernământ de la Roma. "Cuvintele lui Gaddafidezvăluie viziunea islamică periculoasă pentru Europa", a declarat MarioBorghezio, europarlamentar din Liga Nordului.Liderul libian a ajuns duminică în Italia, pentru a marca doi ani de lasemnarea unui tratat de prietenie cu premierul Silvio Berlusconi. Legăturiledintre cele două ţări s-au îmbunătăţit semnificativ după semnarea acordului.Italia este în prezent al treilea investitor european în fosta sa colonienord-africană.

Ieri, Gaddafi şi Berlusconi au vizitat o expoziţie defotografie dedicată relaţiilor dintre Italia şi Libia, inclusiv din sângeroasaperioadă colonială. Cei doi lideri au luat parte şi la un spectacol ecvestrudesfăşurat la Tor di Quinto, în nordul Romei.În timpul şederii la Roma, Gaddafi locuieşte în cortul său de beduin, amplasatpe terenul ambasadei libiene din capitala italiană.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-12-14Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine