2019-10-14 23:33

Israelul a cerut României şi Bulgariei să trimită avioane pentru a stinge incendiul de la Haifa

 |  16:23
Israelul a cerut României şi Bulgariei să trimită avioane pentru a stinge incendiul de la Haifa

În incendiul de pădure care afectează zonaportului Haifa, din nordul Israelului 40 de persoane au murit. Victimele eraugardieni de închisoare şi se aflau într-un autobuz, au declarat surse dinpoliţie.

Ministerulisraelian de externe a cerut României, Bulgariei, Croaţiei, Spaniei şi Franţeisă trimită în Israel avioane de luptă împotriva incendiilor, pentru a participape timpul nopţii la eforturile de stingere a incendiului izbucnit joi la Haifa.Serviciul israelian de pompieri a afirmat că a pierdut complet controlul asuprafocului, ceea ce a determinat guvernul să ceară ajutorul altor ţări. Israelul acerut SUA să trimită aeronave şi materiale de luptă împotriva incendiilor de labaze militare americane situate în apropiere. În plus, Ministerul de Externe acerut României, Bulgariei, Croaţiei, Spaniei şi Franţei să trimită în Israelavioane de luptă împotriva incendiilor, care să poată participa la operaţiunipe timpul nopţii.

PremierulBenjamin Netanyahu a primit promisiunea Ciprului că va trimite singurul săuavion de luptă împotriva incendiilor. Totodată, Grecia va trimite câtevaavioane antiincendiu în Israel. Netanyahu a cerut ajutor şi din partea Rusieişi a Italiei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638951-10-09Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray