2020-08-03 15:13

Joe Biden, primit la Palatul Victoria: SUA, dispuse să asigure României ajutorul pentru independenţa energetică

 |  14:05
Joe Biden, primit la Palatul Victoria: SUA, dispuse să asigure României ajutorul pentru independenţa energetică

Vicepreşedintele SUA, Joe Biden, a avut o întrevedere miercuri, la Palatul Victoria cu premierul Victor Ponta. Oficialul american a precizat că SUA sunt dispuse să asigure României ajutorul necesar pentru a-şi asigura independenţa energetică şi pentru a acoperi resursele care în prezent depind de Rusia.

Premierul Victor Ponta a declarat la rândul său, că trebuie reafirmată ideea unui parteneriat strategic „de lungă durată” între SUA şi România.

„Reafirm angajamentul total de a ne îndeplini rolul pe care îl avem ca frontieră a NATO şi a UE, confruntată cu o situaţie fără precedent, provocările din partea Rusiei. Am discutat hotărârea Guvernului României de a-şi asuma toate implicaţiile poziţiei noastre”, a precizat prim-ministrul.

Victor Ponta a afirmat că dezvoltarea „economiei ne oferă garanţia că putem fi puternici şi putem avea o dezvoltare ulterioară a relaţiilor economice”.

Premierul i-a mulţumit vicepreşedintelui american, Joe Biden, pentru sprijinul pe care SUA îl acordă, astfel încât românii să beneficieze de sistemul de vize.

„România poate fi un exemplu de succes în regiune, de securitate, de colaborare politică, de dezvoltare economică şi de funcţionare a instituţiilor democratice. Am vorbit despre Moldova. Spun de câte ori am ocazia cât de importantă este Moldova pentru România. Am mulţumit pentru sprijinul pe care SUA îl acordă pentru ca România şi românii să beneficieze de sistemul de vize”, a precizat premierul Victor Ponta.

Vicepreşedintele SUA, Joe Biden, a declarat, la rândul său că „apreciază” dedicarea pe care România o arată faţă de prietenia româno-americană.

„Am vorbit despre colaborarea între SUA şi România. SUA se dedică cu multă încredere relaţiei dintre cele două ţări. Securitatea naţională şi cea a energiei sunt inseparabile în această parte a lumii. Consider că piaţa de energie europeană trebuie să fie sigură, diversă şi interconectată. Noi suntem gata să asigurăm ajutorul necesar pentru dezvoltarea conductelor petrolifere din România”, a afirmat oficialul american.  

Citeşte şi: 

Citeşte şi: 

Citeşte şi:  


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-05-21Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz