2020-02-26 19:34

Joerg Haider, finanţat de Saddam şi Gaddafi?

 |  18:15
Joerg Haider, finanţat de Saddam şi Gaddafi?

Fostul lider al extremei-drepteaustriece, Joerg Haider, mort în 2008 într-un accident rutier, ar avea ascunsăîn conturi din Liechtenstein o avere decel puţin 45 milioane de euro. Banii ar proveni de la fostul dictator irakianSaddam Hussein şi de la liderul libian Muammar al-Gaddafi.

PotrivitDer Spiegel, jurnalul unuia dintre apropiaţii lui Haider,Walter Meischberger, conţine adnotări despre vizitele private pe care Haider lefăcea în Irak. Notiţele se referă la conturi care aparţineau lui Saddam Husseinşi fiilor săi, conturi care erau administrate de apropiaţi ai lui Haider.Legăturile dintre Haider şi Irak sunt binecunoscute. El a fost unul dintrepuţinii politicieni occidentali care a mers în Irak când ţara încă era condusăde Saddam Hussein. Şi nu a făcut-o doar o dată, ci de trei ori, reaminteşte DerSpiegel.

Meischbergerscrie, de asemenea, în jurnalul său, despre o donaţie de 45 milioane de eurocătre partidul lui Haider din partea Libiei. Este exact suma despre carerevista Profil relata săptămâna trecută că ar exista înconturi secrete deschise în Liechtenstein. În plus, Haidera avut o relaţie apropiată cu fiul lui Gaddafi, Said.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-04-03Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine