2020-01-21 01:23

Judecător nou la CCR. PSD vrea să numească înlocuitorul lui Greblă

 |  18:59
Judecător nou la CCR. PSD vrea să numească înlocuitorul lui Greblă

PSD a pierdut un reprezentant în Curtea Constituțională prin demisia lui Toni Greblă, acuzat de corupție. Joi, Senatul va vota un nou judecător, iar senatorii din partidul condus de Ponta deja au anunțat că „în mod normal” ei trebuie să facă propunerea candidatului.

Curtea Constituțională a înștiințat oficial conducerea Senatului cu privire la demisia judecătorului Toni Greblă și vacantarea postului pe care îl ocupa. Președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a anunțat marți că Biroul Permanent a decis „demararea procedurilor de numire a unui nou membru al CCR”. În acest sens, audierile candidaților pentru funcția vacantată vor avea loc, miercuri, în comisia juridică, iar joi se va da votul final, a mai spus Tăriceanu.

El a explicat că sesizarea Parchetului General privind încuviințarea arestării lui Greblă a fost primită, dar a rămas fără obiect, după demisia judecătorului.

Tăriceanu a fost întrebat dacă nominalizarea candidatului ar trebui să vină exclusiv din partea grupului parlamentar al PSD, care l-a propus și pe Toni Greblă. Președintele Senatului a răspuns că în Biroul Permanent, social-democrații au susținut că, „în mod normal, ei ar trebui să facă propunerea”, iar liberalii au avut doar „niște obiecțiuni, nu foarte puternice”, dar „în principiu, oricine poate să facă propuneri”. Tăriceanu a precizat că lista candidaților urmează să fie depusă la Comisia Juridică.

Despre faptul că decizia demisiei lui Toni Greblă din calitatea de judecător al Curții Constituționale nu a fost publicată în Monitorul Oficial, Tăriceanu a afirmat că, procedural, adresa CCR prin care se comunică Senatului vacantarea respectivei funcții ca urmare a demisiei este transmisă după publicarea documentului în MO. El a mai spus că a fost publicată, dar oricum nu este responsabilitatea Senatului, ci a Curții, deoarece Toni Greblă nu mai era membru al Senatului, ci judecător al CCR.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-02-10Parerea ta...

GICA
11 Feb 2015

CEL MAI POTRIHIT ÎN LOCUL LUI TONY GRIEBLĂ ÎI UNU GIONY HÎRLEȚ, BEHLIMIAȚI BEHLEREZU DĂ COCALARI.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray