2020-07-08 17:29

Juncker a anunțat lista cu nominalizările comisarilor europeni: Corina Crețu primește Politica Regională

 |  20:10
Juncker a anunțat lista cu nominalizările comisarilor europeni: Corina Crețu primește Politica Regională

E oficial, Corina Crețu a fost desemnată pe postul de comisar pentru Politică Regională, odată cu anunțarea componenței Comisiei Europene de către președintele acesteia, Jean-Claude Juncker. Este adevărat, mai sunt câțiva pași până la oficializarea sa pe funcție, respectiv audierea ei în Parlamentul European și apoi votul în plen, care va avea loc în octombrie, dar nu sunt așteptate surprize din acest punct de vedere.

Locul de europarlamentar al Corinei Crețu va fi ocupat de următorul pe lista PSD de la alegerile pentru Parlamentul European, Emilian Pavel (PSD Bihor). Pentru postul de vicepreședinte al Legislativului european care este în prezent ocupat de Corina Crețu urmează să fie desemnat, de asemenea, un alt reprezentant al PSD, dar după ce Comisia Europeană va fi votată, au declarat surse social-democrate citate de Mediafax.

Ponta laudă succesul

Premierul Victor Ponta consideră drept un succes pentru România desemnarea Corinei Creţu la Politică Regională și a lăudat programul prezentat de Juncker, pentru următorii cinci ani. „Este un succes pentru România şi este o recunoaştere a faptului că vocea României contează pe plan european, că avem aliaţi şi parteneri importanţi şi că, la rândul nostru, putem să acţionăm ca ţară demnă de apartenenţa sa la Uniunea Europeană şi valorile europene”, a spus premierul Ponta.

Premierul Ponta a cerut liderilor opoziţiei să retragă scrisoarea de contestare adresată preşedintelui ales al CE. Mai mult, a făcut un apel către toţi europarlamentarii români, indiferent de partid, să o sprijine pe Corina Creţu la audierile din Parlamentul European.

Potrivit premierului, săptămâna viitoare, Corina Creţu va fi audiată în Parlamentul României, dar crede că audierea din Parlamentul European va fi mai dificilă decât cea de la București.

În fine, Ponta i-a mulțumit lui Dacian Cioloș că a fost „un foarte bun comisar european” și a susținut că a avut cu acesta o relație foarte bună „cel puțin din punct de vedere personal” de când e prim-ministru.

Crețu este onorată și pregătită

Corina Creţu, pe Facebook, s-a declarat onorată de nominalizare și de susținerea pe care o are din partea Guvernului. „Dezvoltarea Regională este cea mai importantă politică de investiţii din Europa şi mă bucur foarte mult că România a primit un portofoliu atât de important, demonstrând, încă o dată, încrederea de care se bucură ţara noastră la Bruxelles. Sunt pregătită să îmi asum responsabilitatea acestui portofoliu”, a scris Creţu.

CV de comisar

Corina Crețu a absolvit, în 1989, Facultatea de Planificare şi Cibernetică Economică (ASE), apoi a urmat cursuri de specializare ca analist programator.

După absolvire, Corina Creţu s-a angajat la Întreprinderea de Maşini Unelte din Blaj, ca economist stagiar (octombrie 1989 - ianuarie 1990), apoi a fost analist-programator la Centrul de Calcul din București.

Din 1990, a fost jurnalist. A scris la „Azi”, „Cronica Română” şi „Curierul Naţional”.

În 1992, când s-a angajat ca expert la Cabinetul purtătorului de cuvânt al preşedintelui României, Ion Iliescu. Creţu a lucrat în această funcţie timp de patru ani, respectiv întregul mandat 1992-1996 al lui Ion Iliescu.

După ce Iliescu a pierdut alegerile din 1996, Crețu l-a urmat ca expert la Senat, până în 2000.

Din 1997, a intrat în politică, devenind secretar executiv al PDSR, şef al Departamentului Imagine şi Relaţii cu Mass-media din cadrul Consiliului Naţional al PDSR și prim-vicepreşedinte al Organizaţiei Femeilor din PDSR.

În 2000 a ajuns deputat PDSR de Bucureşti, dar a demisionat rapid pentru a trece ca purtător de cuvânt al lui Iliescu în al doilea mandat al acestuia.

Din 2004 a fost aleasă senator pe listele PSD.

A fost aleasă europarlamentar în 2007, 2009 apoi în 2014.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-09-10Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz