2019-10-15 19:18

Jurnalistă de la Russia Today, împuşcată de un director de companie. Ancheta plasată sub control parlamentar

 |  17:54
Jurnalistă de la Russia Today, împuşcată de un director de companie. Ancheta plasată sub control parlamentar

Împuşcarea jurnalisteide la Russia Today devine un caz de interes politic şi public faţă de problemaport-armelor şi creşeterii ratei criminalităţii cu arme care depăşesc 40% înRusia. Anchetademarată după ce jurnalista a fost împuşcată în picior va fi plasată subcontrol parlamentar, a anunţat prim-vicepreşedintele Senatului rus, încondiţiile în care un suspect şi-a mărturisit deja fapta. "Acest caz vaface obiectul unui control parlamentar, pentru că este vorba despre o problemăcare merită o atenţie particulară", a declarat Aleksandr Torcin. Încontext, senatorul şi-a reafirmat intenţia de a obţine interzicerea armelorneletale în Rusia.

Incidentuls-a produs în plin centrul Moscovei, la 9 octombrie, dar a fost făcut publicabia duminică. Intrând într-un restaurant, Natalia Arhipţeva a fost insultatăde un client, aflat sub influenţa alcoolului. Ziarista s-a întors şi i-arăspuns că nu se poate comporta astfel, moment în care bărbatul a scos unpistol şi a tras asupra tinerei în picior. "Nu a fost un accident; el şi-aîndreptat arma spre mine şi a tras", a spus Arhipţeva. Conform RussiaToday, nici paznicii, nici clienţii restaurantului nu i-au acordat ajutorfemeii rănite, care a alertat singură poliţia şi salvarea. La opt zile dupăagresiune, ziarista este încă internată în spital, însă starea sa este bună.Preşedintele societăţii jurnaliştilor ruşi, Vsevolod Bogdanov, a denunţat" incidentul revoltător".

Luni,un bărbat suspectat că ar fi fost cel care a împuşcat-o pe tânără, şi-amărturisit fapta, potrivit purtătorului de cuvânt al poliţiei din Moscova,Viktor Biriukov. Suspectul, Serghei Virolainen, este directorul executiv alunei companii din Sankt Petersburg, specializată în echipamente de instalaţii."După ce a fost reţinut şi dus la o secţie de poliţie, Virolainen amărturisit fapta", a declarat Biriukov. Încriminatul a fost eliberat cucondiţia de a nu părăsi oraşul Moscova. El a fost acuzat de huliganism şi riscăo pedeapsă maximă de cinci ani de închisoare.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638945-11-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray