2020-03-29 13:03

Kelemen Hunor e CONVINS: ”Alegerile anticipate, aproape imposibile”

 |  13:51
Kelemen Hunor e CONVINS: ”Alegerile anticipate, aproape imposibile”

Alegerile parlamentare anticipate sunt ''aproape imposibile'', a declarat joi, la RFI, liderul UDMR, Kelemen Hunor, care a afirmat că ''Parlamentul nu se poate dizolva la masa verde, prin discuţii''.

Kelemen a spus că UDMR este pregătită să meargă în faţa alegătorilor în orice clipă și că pot fi organizate alegerile anticipate, dacă procedurile constituţionale sunt respectate.

"Nu ne deranjează alegerile anticipate nici mâine, nici în februarie, dar nici în martie. Din acest punct de vedere, noi am spus de la bun început că pot fi organizate alegerile anticipate, dacă procedurile constituţionale sunt respectate. Şi aici începe toată povestea, fiindcă procedurile constituţionale înseamnă să nu ai Guvern, să respingi de două ori în 60 de zile două Guverne şi după aceea se poate dizolva Parlamentul.

Parlamentul nu se poate dizolva la masa verde, prin discuţii. Deci nu există această posibilitate constituţională. Ca să mergem în alegeri anticipate, guvernul Orban trebuie demis sau să-şi dea demisia. Demiterea Guvernului Orban este imposibilă în această perioadă, nu are opoziţia majoritate pentru a dărâma un Guvern şi demisia premierului Orban în acest moment nu mi se pare o soluţie rezonabilă, când trebuie să pregăteşti bugetul şi nici nu ai vreo garanţie că vei ajunge la alegeri anticipate, este doar primul pas", a argumentat Kelemen Hunor, potrivit Hotnews.

Potrivit acestuia, "dizolvarea Parlamentului nu se poate face". "Trebuie să ajungem în faza în care nu există guvern, acesta e primul pas", a adăugat liderul UDMR.

Întrebat dacă apreciază că alegerile anticipate sunt imposibile, el a spus: "Aproape imposibile. Se poate, dar trebuie să urmăreşti procedura constituţională".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-11-28Parerea ta...

COMISARUL PARAIPAN
28 Noi 2019

ha ha "UDMR este pregătită să meargă în faţa alegătorilor în orice clipă"....pai în orice clipă va primi acelasi numar de voturi pentru ca alegatorii UDMR sunt aceiasi de 30de ani.Dar nu se poate spune tot asta despre celelalte partide care gandesc diferit situatia.Deci vom avea anticipate
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine