2020-07-04 16:13

Kelemen Hunor, INTERZIS în Ucraina. Ce s-a întâmplat

 |  20:39
Kelemen Hunor, INTERZIS în Ucraina. Ce s-a întâmplat

Kelemen Hunor nu a fost lăsat, sâmbătă, să intre în Ucraina. „Mi-au comunicat doar, pur și simplu, că nu pot intra în țară”, a anunțat el. Liderul UDMR a precizat că l-a informat pe ministrul român de Externe despre această situaţie, urmând să solicite explicaţii Ambasadei Ucrainei la Bucureşti.

Kelemen Hunor a primit în paşaport şi o interdicţie de a intra în Ucraina până în 13 octombrie 2020.

„Eram în Ungaria la un punct de trecere a frontierei cu Ucraina şi am dat paşapoartele, iar după, am aşteptat o oră în maşină, după care cei de la poliţia de frontieră mi-au spus că nu am voie să intru în Ucraina, fără să primesc vreun motiv, fără să mi se dea o explicaţie. Cei doi colegi cu care eram ar fi putut să intre, dar eu nu. Am primit un formular în limba ucraineană ca să îl semnez şi mi-au pus o ştampilă în paşaport cu interdicţia de a intra în Ucraina până în 13 octombrie 2020”, a declarat liderul UDMR pentru Mediafax.

Kelemen Hunor a anunțat sâmbătă că nu a fost lăsat să intre în Ucraina, după o oră și jumătate de așteptare la vamă.

„În această dimineață m-am trezit cu câteva ore mai devreme ca de obicei. La 2.15 a sunat deșteptătorul, iar la ora trei eram deja în mașină, în drum spre Ucraina. Am vrut să ajung în Ujhorod, unde prietenii noștri sărbătoresc cea de a 30-a aniversare de la înființarea Uniunii Culturale Maghiare din Ucraina Subcarpatică. Am vrut să transmit personal urările mele de bine și, desigur, aș fi vorbit despre drumul comun pe care comunitățile naționale maghiare din Bazinul Carpatic l-au parcurs de la căderea dictaturilor comuniste și aș fi vorbit și despre provocările cu care ne confruntăm”, a povestit liderul UDMR pe Facebook.

„Aș fi făcut toate acestea dacă autoritățile ucrainene mi-ar fi permis să intru în țară după o oră de așteptare și verificare la frontieră. Însă accesul mi-a fost refuzat fără nicio explicație clară. Mi-au comunicat doar, pur și simplu, că nu pot intra în țară”, a precizat el.

„În aceste condiții pot doar să transmit de aici, cele mai bune urări Uniunii Culturale Maghiare din Ucraina Subcarpatică, membrilor și simpatizanților acesteia și, în același timp, îi asigur pe maghiarii din Transcarpatia de solidaritatea UDMR. Bineînțeles, am informat ministrul român de externe despre incident și mă voi adresa luni Ambasadei Ucrainei la București și voi cere o explicație pentru ceea ce s-a întâmplat astăzi”, a menționat Kelemen Hunor.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-04-06Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz