2020-08-04 15:17

UPDATE. Kelemen Hunor, la Guvern pentru a discuta cu Victor Ponta în urma deciziei de a demisiona din Guvern

 |  10:40
UPDATE. Kelemen Hunor, la Guvern pentru a discuta cu Victor Ponta în urma deciziei de a demisiona din Guvern

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a venit, luni dimineaţa, la sediul Guvernului, pentru a discuta cu premierul Victor Ponta. Liderul Uniunii a anunţat la finalul săptămânii trecute că va demisiona din funcţia de vicepremier şi din cea de ministru al Culturii.

UPDATE, ora 11.51 Vicepremierul Kelemen Hunor, a declarat, luni, după întâlnirea cu premierul Victor Ponta, că a stabilit cu acesta că va demisiona din Guvern începând cu 1 august. Ministrul Culturii a ţinut să precizeze că până la acea dată se va ocupa de problemele curente ale ministerului şi de rectificarea bugetară.

"Am avut, luni, o întâlnire cu premierul Victor Ponta şi am stabilit ca plecarea mea din Guvern să aibă loc începând cu data de 1 august. Până atunci mă voi ocupa de problemele curente ale Ministerului Culturii şi de rectificarea bugetară care va avea loc. Până la 1 august, UDMR urmează să stabilească şi numele succesorului meu în funcţia de ministrul al Culturii şi vicepremier", a precizat ministrul Kelemen Hunor, pentru Mediafax.

Vicepremierul a mai spus că, în cadrul întâlnirii cu premierul Victor Ponta s-a stabilit şi echipa de negociere a UDMR în cadrul coaliţiei guvernamentale.

"Din echipa de negociere a UDMR fac parte eu, apoi e vicepreşedintele politic, Borbely Laszlo, şi liderii celor două grupuri parlamentare ale UDMR din Senat şi Camera Deputaţilor”, a afirmat ministrul Culturii, Kelemen Hunor. 

Kelemen Hunor a anunţat, vineri, că UDMR va rămâne la guvernare, dar el se va retrage din funcţia de vicepremier şi din cea de ministru al Culturii. De asemenea, preşedintele Uniunii a afirmat că luni dimineaţă se va întâlni cu premierul Victor Ponta pentru a stabili când este momentul oportun să demisioneze.

"Voi discuta cu premierul, lucrurile trebuie făcute la timp, nu trebuie acum să avansăm nume. Portofoliul Culturii rămâne la UDMR”, a precizat Kelemen Hunor.

Hunor a luat decizia de a demisiona din Guvern în Consiliul Permanent al UDMR, care a fost convocat în contextul în care Executivul s-a alăturat CE într-un proces privind o iniţiativă cetăţenească susţinută de UDMR.

Preşedintele UDMR a susţinut că a ajuns la un compromis cu premierul Victor Ponta, astfel ca iniţiativa cetăţenească privind minorităţile să fie dezbătută în comisiile parlamentare, în toamnă.

Kelemen Hunor consideră că acest compromis este ”un pas important atât în ceea ce priveşte poziţia premierului, cât şi posibilitatea de a purta un dialog constructiv, corect”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-07-14Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz