2020-02-26 22:35

Kelemen Hunor mai așteaptă elemente pentru a încheia o negociere cu PSD

 |  20:15
Kelemen Hunor mai așteaptă elemente pentru a încheia o negociere cu PSD

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marţi, că, în principiu, o colaborare parlamentară cu PSD este "bine-venită" şi "posibilă", dar "mai lipsesc câteva elemente" şi de aceea nu poate să anunţe data semnării unui protocol.

"Legat de protocol, am avut aseară o discuţie, au mai fost nişte discuţii tehnice şi urmează să ne vedem azi, mâine, în funcţie de timpul fiecăruia şi, mai ales, în funcţie de programul colegilor. În principiu, eu cred că o colaborare parlamentară este bine-venită, este posibilă, trebuie să vedem dacă pe textul colaborării, care va fi un text simplu după părerea mea, în care se face referire la toate domeniile social-economice, inclusiv la drepturile minorităţilor etnice, dar poate să fie şi trebuie să fie un protocol, un text în general în care se pot introduce elemente concrete pe parcursul sesiunilor parlamentare şi, în acelaşi timp, trebuie să fie un text care va da Parlamentului un rol important şi va reda Parlamentului acel rol de care s-a lipsit în ultima perioadă", a afirmat Kelemen Hunor, după şedinţa grupurilor parlamentare ale UDMR.

El a spus că "mai lipsesc câteva elemente" şi nu poate să anunţe când va fi semnat protocolul. "Trebuie să cunoaştem şi persoana viitorului premier, pentru că este extrem de important cine va fi premierul şi, bineînţeles, în programul de guvernare trebuie să existe şi o referire şi o gândire pozitivă în perspectiva minorităţilor naţionale. Urmează să ne mai întâlnim cu colegii din PSD, urmează să mai vorbim, urmează să încercăm să finalizăm textul şi, dacă se va întâmpla acest lucru, o astfel de colaborare parlamentară este posibilă şi nu se referă la Guvern, deci fără a participa la actul de guvernare. Mai lipsesc câteva elemente. Până când aceste elemente nu sunt cel puţin pentru mine prezentate şi nu am convingerea că lucrurile, din punctul nostru de vedere, sunt în regulă, data semnării protocolului nu pot să o anunţ", a adăugat liderul UDMR.

El a explicat că s-ar putea să fie o propunere de prim-ministru cu care nu poate să fie de acord "din varii motive" sau s-ar putea ca în programul de guvernare să nu se facă nicio trimitere la cetăţenii care aparţin diferitelor grupuri etnice. "Trebuie să vedem care sunt răspunsurile celor care vor guverna în următoarea perioadă şi celor care au o majoritate de 54% şi să nu vorbim cinstit şi foarte direct ar fi o greşeală. Nu vrem să facem această greşeală. Se poate semna (protocolul - n.r.) şi înainte şi după învestirea Guvernului. Deci, eu nu mă grăbesc, deci eu am timp, sunt un om răbdător, ştiu ce am de făcut şi de ce m-au trimis aici alegătorii mei", a spus preşedintele UDMR. Întrebat dacă Uniunea vrea funcţii de secretar de stat, Kelemen Hunor a spus: "Nu vrea nicio funcţie de secretar de stat, nu discutăm de funcţii, nu discutăm de funcţii în Executiv. Guvern înseamnă membrii în Cabinet. Nu cerem, nu am cerut şi nu ni s-a oferit aşa ceva. Vorbim despre un aspect, din punctul meu de vedere, mult mai important - Parlamentul. Fără un Parlament puternic şi fără un Parlament care legiferează, care are posibilitatea de controla Executivul, nu există democraţie, nu există stat de drept", conform Agerpres. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marţi, că draftul de protocol de colaborare parlamentară cu UDMR este aproape finalizat şi urmează să se stabilească data când va fi semnat.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-12-20Parerea ta...

ANONIM
20 Dec 2016

UDMR NU RECUNOASTE ZIUA DE 1DECEMBRIE 1918 CA FIIND ZI NATIONALA A ROMANIEI.AU REFUZAT SA PARTICIPE LA SARBATOARE. ATUNCI CUM VOR JURA CU MANA PE BIBLIE CA ISI APARA TARA ? CARE TARA ? CEA CARE II PLATESTE CA PARLAMENTARI SAU ALTA TARA ? VOR SEMNA CONTRACT DE COLABORARE CU P.S.D.. ELECTORATUL PSD ESTE DE ACORD CU ACEASTA COLABORARE CU CINEVA CARE NU RECUNOASTE ZIUA NATIONALA A ROMANIEI ? DOMNILOR DE LA PSD NU VA TRADATI SI VOI ACUM TARA FACAND ALIANTA CU UDMR.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine