2020-01-27 10:41

Kelemen Hunor, MESAJ pentru Guvernul Dăncilă: ”Vom vota o moțiune de CENZURĂ”

 |  21:10
Kelemen Hunor, MESAJ pentru Guvernul Dăncilă: ”Vom vota o moțiune de CENZURĂ”

UDMR nu poate sprijini Guvernul minoritar şi dacă va exista o moţiune de cenzură aceasta va fi votată, a declarat, vineri, la Consiliul Reprezentanţilor Unionali (CRU) al UDMR de la Târgu Mureş, preşedintele Uniunii, Kelemen Hunor.

„Nu sprijinim Guvernul, astăzi Guvernul nu are majoritate şi Parlamentul trebuie întrebat de orice mişcare. Nu putem sprijini Guvernul minoritar şi dacă va mai fi o moţiune de cenzură o vom vota. Într-o ţară normală, într-o democraţie adevărată, dacă majoritatea parlamentară a Guvernului se termină şi se constată acest lucru, atunci prin vot sau fără vot, dacă se constată că nu are majoritate, premierul demisionează. Cred că şi în România aşa ceva ar fi natural, dacă nu există majoritate parlamentară nu trebuie să alergi după voturi pentru că nu ai de unde să capeţi voturi. Eu cred că această posibilitate încă există, dar s-ar putea ca Guvernul şi PSD şi premierul să forţeze nota mai departe şi crede că are posibilităţi. Mai devreme sau mai târziu acest Guvern va pica”, a spus Kelemen.

Potrivit acestuia, întrebarea care se pune este când va depune opoziţia moţiune, în condiţiile în care el vede că se trage de timp şi se încearcă tărăgănarea undeva prin octombrie, astfel încât procedura să nu se termine decât după al doilea tur de scrutin al prezidenţialelor.

„Noi nu am fost solicitaţi să ne asociem cu un guvern sau cu altă majoritate”, a mai spus liderul UDMR.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-08-30Parerea ta...

DEZINTEGRAREA PSD-LUI
31 Aug 2019

Dezastru pentru România se anunță creștere "zero". Guvern Dancila va pierde pe mana UDMR-lui pe buna dreptate .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine