2019-07-23 08:16

Kelemen Hunor REACȚIONEAZĂ: ”Președintele și premierul trebuie să găsească o cale de DIALOG”

 |  16:02
Kelemen Hunor REACȚIONEAZĂ: ”Președintele și premierul trebuie să găsească o cale de DIALOG”

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, pentru AGERPRES, că este clar că există în România un conflict interinstituţional între preşedinte şi premier, iar în opinia sa, cei doi trebuie trebuie să găsească o cale de dialog.

"Este un conflict interinstituţional extrem de vizibil, extrem de puternic şi nu e bine. (...) Sunt doi oameni care şi-au asumat conducerea României şi trebuie să aibă înţelepciunea de a găsi o cale de dialog, fiindcă, totuşi, nu e vorba nici de preşedinte, nici de Guvern, ci este vorba de România, de ţară. De aceea, eu cred că trebuie să găsească o soluţie, fiindcă competiţia politică devine din ce în ce mai vizibilă, mai ales că suntem aproape la jumătatea lui 2018 şi anul viitor avem două rânduri de alegeri, dar acest lucru nu înseamnă că nu trebuie să existe dialog între competitorii politici", a declarat Kelemen Hunor.Acesta a amintit că au mai fost astfel de conflicte interinstituţionale în România, chiar şi atunci când preşedintele şi premierul erau din aceeaşi coaliţie, şi a punctat faptul că acestea nu sunt binevenite, întrucât 'dăunează ţării şi creează o atmosferă de instabilitate politică'."Ce am observat în România, că dacă preşedintele şi premierul sunt din două tabere politice diferite, vrei nu vrei, mai târziu sau mai devreme apar astfel de conflicte, mai vizibile sau mai puţin vizibile. Dar de 28 ani ani am observat acest lucru, chiar inclusiv când erau în aceeaşi coaliţie, Emil Constantinescu cu Radu Vasile, mai târziu Băsescu cu Tăriceanu, apoi Băsescu cu Ponta şi aşa mai departe şi de fiecare dată senzaţia a fost că aceşti conducători se ocupă doar de competiţie politică şi nu neapărat de interesele generale ale societăţii. De aceea, eu cred că nu e foarte fericită o astfel de situaţie, nu este un caz fericit, pentru care ar trebui să ne bucurăm, indiferent de formulări şi indiferent de simpatii politice", a spus liderul UDMR.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-04-27Parerea ta...

ANONIM
27 Apr 2018

In RO nu se respecta principiul legalitatii referitoare la infiintarea organizrea si functionarea partidelor politice. A se vedea statutul UDMR – un ONG constituit pe criterii etnice ce apra doar interese de grup (infractional) si nu ale maghiarilor din Ro– este folosit ilegal (fara respectarea legii partidelor) pe post de bolovan politic, la inclinarea balantei, pentru alcatuirea majoritatii necesare guvernarii ceea ce a oferit societatii romanesti permanent indicii ca noua oranduire sociala functioneaza doar pe baza santajului politic. Acelasi ONG a mai avut si are misiunea de a aprinde fara just temei disputele nationaliste. Situatia participarii in mod separat a UDMR-ca ONG etnic, la alcatuirea Puterii Publice in Romania este unica in lume sau poate specifica unei democratii tribale.Este oare poporul roman un popor de sinucigasi....????
ANONIM
27 Apr 2018

dezbinarea a fost initiata de kaiserul wilhelm 2 zis si iohannis la sarbatorirea zilei nationale din 1 dec 2017 .Asa o prostie si o ingamfare la un sef de stat nu s amai vazut in lumea civilizata ,poate doar la cealalta presedinta de tara psihopata basescu Ca la noi la nimeni
Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray