2020-07-05 04:30

Kelemen Hunor solicită demisia sau demiterea ministrului Culturii, Corina Şuteu

 |  09:10
Kelemen Hunor solicită demisia sau demiterea ministrului Culturii, Corina Şuteu

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a precizat luni, într-un comunicat de presă, că solicită demisia sau demiterea ministrului Culturii, Corina Şuteu, pe motiv că a gestionat incorect dosarul privind includerea pe lista UNESCO a Pelerinajului de la Şumuleu Ciuc.

''Săptămâna trecută, în cadrul întrunirii din Etiopia, România a acţionat împotriva propriei propuneri. A convins reprezentanţii altor trei state - Cipru, Mexic şi Austria, care s-au pronunţat în defavoarea dosarului, iar în urma acestor intervenţii comisia a respins iniţiativa de includere a Pelerinajului de la Şumuleu Ciuc pe lista Patrimoniului cultural imaterial al umanităţii UNESCO. Este inadmisibil. Prin acest gest, mesajul pe care îl transmite statul român este că nu vrea să accepte nimic care nu are origini româneşti sau ortodoxe. Nu ar fi fost nicio tragedie dacă reprezentantul statului român şi-ar fi susţinut propriul dosar şi prin acest gest să demonstrez un act de normalitate comunităţii romano-catolice şi maghiarilor din Transilvania. În aceste condiţii, solicit demisia sau demiterea ministrului Culturii'', a precizat Kelemen Hunor.

Preşedintele UDMR a mai spus că, până în acest moment, nu s-a întâmplat niciodată în istoria UNESCO ca un stat să acţioneze împotriva propriului dosar. Kelemen Hunor consideră că este de neînţeles faptul că, într-o zi, Papa Francisc este invitat în România, iar a doua zi o autoritate a statului refuză includerea celui mai mare pelerinaj catolic pe lista patrimoniului UNESCO şi recunoaşterea, protecţia internaţională a acestuia.

''S-a dovedit, din nou, că nu putem conta decât pe noi înşine. Duminică se va vedea dacă vom avea o reprezentare puternică în Parlament prin care să milităm pentru valorile noastre'', a completat liderul UDMR.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-12-06Parerea ta...

NIC.
06 Dec 2016

D-l Kelemen Hunor ,ar trebui sa fie mai ingrijorat de ce au facut maghiarii la sarbatorirea zilei nationale a Romaniei .Nu cred ca ministrul culturii a putut sa faca ce invoca d-l Hunor.
DEȘTEAPTĂ-TE, ODATĂ, ROMĂN
08 Dec 2016

ACEASTĂ SCÎRNĂVIE, PARAZIT INFECT AL ROMĂNIMII, TREBUIE, URGENT, AGĂȚATĂ DE FELINAR, ÎMPREUNĂ CU GȘCA-I, PT. ACȚIUNI DOVEDITE ÎMPOTRIVA STATULUI ȘI ALE POPORULUI ROMĂN!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz