2020-07-05 04:09

Kelemen Hunor: UDMR propune ca parlamentarele să aibă loc pe 11 decembrie

 |  14:49
Kelemen Hunor: UDMR propune ca parlamentarele să aibă loc pe 11 decembrie

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marţi, că reprezentanţii Uniunii au propus, la discuțiile cu Guvernul, ca alegerile parlamentare să fie organizate în 11 decembrie.

"Eu am avut o discuție cu Dacian Cioloș la începutul verii și cei de la Guvern ne-au trimis și nouă și tuturor liderilor de partide o analiză și două propuneri: 4 decembrie și 11 decembrie. Eu, când am discutat la începutul verii cu domnul Cioloș, am spus că, din punctul nostru de vedere, dacă nu se poate mai repede, nu se poate în noiembrie, nu se poate într-un anotimp mai blând, atunci 11 decembrie este data la care se pot organiza alegerile. 4 decembrie nu e o soluție bună, fiindcă va fi un weekend lung, ținând cont de 1 decembrie și de 6 decembrie, de Sfântul Nicolae și de Ziua Națională și, probabil, asta ar însemna o prezență foarte scăzută la vot și nu este în interesul nimănui să avem o prezență foarte scăzută. De aceea, noi am spus 11 decembrie. Acum să vedem ce decide Guvernul, dar prea multe variante nu sunt, prea multe soluții nu sunt, din păcate", a afirmat liderul UDMR, potrivit Agerpres.

Kelemen Hunor a mai spus că, dacă nu va fi revizuită Constituția, se va ajunge ca, în anul 2020, alegerile să fie organizate în 24 decembrie, de Crăciun.

"Din acest punct de vedere iarăși România se trezește după 27 de ani că nu este în stare să găsească o soluție echilibrată. Noi, încet, încet, vom face alegerile în 2020, dacă nu reușim să amendăm Constituția, vom face alegerile pe 24 decembrie, de Crăciun, nu avem încotro. Eu când am intrat în politică, în anul 2000, când am participat pentru prima dată la alegeri, alegerile erau în octombrie, dar tot se împinge către o altă dată pentru că așa scrie în Constituție, sunt niște termene legale de care trebuie să ții cont", a explicat președintele UDMR.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-08-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz