2020-07-11 00:24

Kelemen Hunor, variante pentru Guvern: premier din UDMR, independent, tehnocrat sau Ludovic Orban

 |  17:49
Kelemen Hunor, variante pentru Guvern: premier din UDMR, independent, tehnocrat sau Ludovic Orban

Kelemen Hunor a declarat că UDMR a propus mai multe variante de Guvern președintelui Klaus Iohannis, un premier din Uniune, un prim-ministru independent, nu tehnocrat, susținut politic și variata Ludovic Orban șef al Executivului.

Kelemen Hunor a subliniat că este nevoie de un guvern validat cât mai repede.

„E nevoie de rectificare bugetară cât mai urgentă, un guvern care trebuie validat cât mai rapid și care va guverna 12 luni, va aproba bugetul, va organiza alegerile, bineînţeles, nu va face altceva decât o administrare corectă, fără extravaganţe și fără OUG în niciun domeniu.

Un astfel de guvern poate fi votat oricând”, a afirmat liderul UDMR.

Liderul UDMR a subliniat că nu susține varianta alegerilor anticipate, precizând că cei care sprijină această variantă sunt „inconștienți”, pentru că nu ar mai putea fi un buget aprobat.

„Noi nu credem în varianta anticipatelor dintr-un singur motiv – ar însemna guvern interimar până în martie, aprilie, evental mai, ar însemna Parlament dizolvat din decembrie, ar însemna că nu vom avea buget până în primăvară.

Să arunci țara într-o astfel de criză economico-financiară înseamnă că ești inconștient, că nu vezi riscurile să intri în 2020 fără buget aprobat în Parlament. Dar dacă toată lumea va ajunge la concluzia că trebuie acum anticipate, noi suntem pregătiți, dar nu susţinem doar din cauză că nu poţi lăsa ţara fără buget până anul viitor”, a explicat el.

Liderul UDMR a vorbit şi despre variantele pe care le-a propus preşedintelui în privinţa guvernului.

„Cu guvernul, propunerea noastră: prima opțiune este un premier din UDMR, nu am făcut o nominalizare, nu vrem să facem nominalizare până nu vedem ce crede şi preşedintele Iohannis.

A doua opțiune, un premier independent, nu tehnocrat, din zona financiară, bancară, care să aibă un guvern politic de condus, care nu face excese, care nu face excese, dar are grijă de buget, de fiscalitate, de venituri, cheltuieli şi gestionează ţara până în decembrie 2020.

Ultima soluție, de rezervă, un guvern condus de președintele PNL, Ludovic Orban. Dar acolo înțeleg că nu mai e nevoie de noi, pentru că deja PSD a anunțat că dacă promite Orban că nu taie pensii, salarii, susține guvernul PNL.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-10-11Parerea ta...

PSD- ALDE- UDMR
11 Oct 2019

UDMR - Stand by. Este cea mai bună soluție aleasa pentru a evita un consum inutil de energie politica.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz