2020-07-04 15:59

Kill Bill

 |  19:50
Kill Bill

Elena Udrea nu este doar trimisul lui Zeus pe pământ,ea este soarele, dă ora exactă, este frumoasă, inteligenţă, tenace, competentă,motorul unei generaţii şi va fi un veritabil Kill Bill al politicii româneşti.Aşa au lăudat-o ieri cei mai de seamă democrat-liberali pe cea care s-a alesieri preşedintele PDL Bucureşti, plictisiţi probabil că şedinţa era una cufinal anunţat, Udrea neavând contracandidat.

Într-o adunare depeste 1.000 de democrat-liberali bucureşteni şi din ţarăimpregnată cu inimioare portocalii, pantofi cu tocfoarte înalt care se pare că au devenit parte a uniformei PDL - zona feminină,pensionare coafate de sărbătoare, un premier obosit şi plictisit, nici uninvitat de la UDMR, PNL, PSD, filme cu Băsescu de pe vremea când purta şuviţă, Elena Udrea a fost aleasă preşedinte alorganizaţiei de Bucureşti. N-a avut nici un contracandidat aşa cum îi stă bineunei fiinţe nepereche, după cum au catalogat-o în odele lor colegii de lapartid.

Nimeni dintre lideriide partid n-a găsit nimic de spus despre situaţia partidului în Capitală carenu este una foarte bună, de aceea au pus mână de la mână pentru a-i ridicastatuie de cuvinte candidatei. Preşedintele executiv al UNPR, Gabriel Oprea, aînceput seria de osanale. “Elena Udrea este un lider tânăr, competent, serios,dedicat, perseverent pe care nu vi-l poate lua nimeni. Faptul că a candidat lafuncţia de preşedinte al PDL Bucureşti este cea mai vie expresie a curajului şia responsabilităţii politice. Doamna ministru este printre cei mai competenţiminiştri, indiferent ce scriu presa şi ziarele. Şi asta vă spune un om care nuo laudă nici pe maică-sa dacă nu merită, să fie clar”, a spus Oprea.Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean a simţit prin toţi porii că “odată cu acestă candidatură a venit din noumomentul să răsară soarele şi pentru PDL de la Bucureşti”. Un altvicepreşedinte, Cristian Boureanu, a scurmat mai adânc în mintea sa şi a reuşitsă scoată una la fel de tare: “PDL a făcut azi o mişcare foarte curajoasă, amîncredere că Elena Udrea este motorul unei generaţii de femei care sunt chematesă dea ora exactă în politica românească”. Simpaticul Gheorghe Ştefan zis “Pinalti”după ce a verificat microfonul: “Mergi? Da? Bini?” a spus că “Elena Udrea aajuns unde a ajuns pi buni şi pi valoari. Este o foarte bună colegă şi un bunministru”. Dar cea mai preţioasă piatră pe care Elena şi-a prins-o în cununa delaude a venit de la Raluca Turcan. După ce a arătat că noul lider al PDLBucureşti “are forţă, energie, curaj” nu s-a putut abţine să nu spună căaceasta “poate fi un veritabil Kill Bill al politicii româneşti”. Nici SeverVoinescu nu s-a lăsat mai prejos şi a găsit o metaforă: „Elena este spiritulcurajului politic, spiritul lui Traian Băsescu”. Ministrul de externe, TeodorBaconschi, a spus european şi intelectual că Udrea “este inteligentă, frumoasă,tenace şi nu o deranjează vecinătatea oamenilor de valoare”.

Trezită din vis de Blaga

Odele au fostîntrerupte doar de secretarul general al partidului, Vasile Blaga, numit şi“mâna fermă” care a încercat să scuture puţin poleiala cu care ceilalţi oîmpodobiseră pe Udrea. Şi a avut mare succes la sală fiind aplaudat îndelung.Dacă vei câştiga alegerileîn Bucureşti va fi succesul întregii echipe, dacă nu, va fi pierderea ta”, aadus-o Blaga pe Udrea cu picioarele pe pământ. Şi i-a maiservit una la fel de dură: “De mâine trebuie să ne gândim cine va candidapentru Primăria Capitalei, pentru că Sorin Oprescu nu e uşor de bătut”.

Spectacol politic

Şedinţa de ieri afost gândită de Udrea ca un spectacol interactiv ea alocându-şi rolul deprezentator. I-a prezentat pe rând pe liderii partidului de pe scenă şi le-adat cuvântul unora sau altora, câţiva nefiind pregătiţi să ţină discursuri,motiv pentru care au expediat-o repede. Sufletul petrecerii, Udrea a fost tottimpul în picioare alături de vorbitori, cu microfonul în mână, s-a aplecatdupă hârtiile căzute pe jos, a trasat sarcini oamenilor ei care au ajutat-o laorganizare. A dansat de una singură, a făcut poze cu o infinitate depensionare, pensionari şi băieţi timizi din partid, şi nici măcar nu a datimportanţă unei şuviţe de păr care a stat tot timpul ciufulită. Pentru căoricum a fost o competiţie cu final ştiut, votarea noii conduceri aorganizaţiei a început cu mult înainte ca aceia care candidau la diversefuncţii să-şi termine prezentările individuale. Alături de Udrea va mai conduceorganizaţia de Bucureşti Sorina Plăcintă şi Costică Canacheu, din posturile deprim-vicepreşedinţi, ambii fără contracandidaţi, fostul primar PSD VasileGherasim, care a câştigat funcţia de secretar general, şi ilustrul necunoscutHoraţiu Ţica fiind ales trezorier. După ce s-a văzut instalată pe funcţie,Elena Udrea a spus că vrea să scape Bucureştiul de Sorin Oprescu, “cel mai slabprimar din ultimii 20 de ani din Capitală şi că mai vrea să scape şi România dePSD, “partidul-caracatiţă”. “Am greşit că am lăsat Bucureştiul pe mâna unuidoctor care nu nimereşte niciodată diagnosticul”, a încheiat ea.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638949-03-04Parerea ta...

ZIGZAG
21 Noi 2010

e grav ca udrea e presedinta la pdl bucuresti?adica ..scade leul in raport cu euro?sau cade bursa?sau vine sf lumii ?oricum ..la cata spaga a vrut chelu sa serveasca inseamna ca iesim din criza nu?:))
A1A1A2
22 Noi 2010

Nu mi-a venit sa cred, cum oameni cu pretentii din PDL s-au pretat la discursuri asemanatoare celor adresate Elenei Ceausescu. In fond, care sunt adevaratele merite politice ale acestei noi Elene ? Doar "simpatia" pe care i-o poarta Basescu. Altfel, ea nu exista. Si pentru atita lucru, oameni, ce se vor seriosi din PDL, coboara la nivelul podelei pe care calca Udrea ? Penibil, dupa 20 de ani de la Revolutie, timp in care unii au pretentia ca au invatat ce inseamna Democratia si libera exprimare.
TEODOR
22 Noi 2010

In corul de osanale,tamaieli si poleiri,doar presa a bagat de seama avertismentul sever al lui Blaga!Udrea era pe alta lume!Doar teama de mania lui Basescu,l-a oprit pe Blaga sa mearga pana la capat:Udrea nu il poate invinge pe Oprescu!
CARNATUL
22 Noi 2010

m-a durut ca nu au fost cel putin doi candidati la presedintie. e un semn negativ pentru pdl. pe urma ce cauta madame placinta la organizatia de bucuresti? de cand? iar fenomenul "teo trandafir"? anca constantinescu a avut un discurs de om tampit! trebuia traducator din romana in romana! daca oamenii astia nu incearca o primenire a randurilor viitorul e negru-n dungi. lumea s-a saturat de aceleasi fete care sunt aplaudate din sala. este insa foarte greu sa patrunzi in "sleahta" lor.
ARTING19922000
22 Noi 2010

Se mai mira pedistii ca nu le mai tine la bucuresteni pacaleala cu Basescu si Videanu. Pai cu "veneticii" de Plescoi ,Placinte moldovenesti si electricieni autodidacti in conducere chiar ca nu mai se uita bucurestenii adevarati la ei! Este adevarat ca in ultimii 20 de ani bucurestenii de Piata Universitatii au plecat si in locul lor au venit parveniti din toate colturile tarii ,mai mult sau mai putin tziganizati si asta s-a vazut incepand cu alegerea lui Basescu si in faptul ca nu mai ies in str
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz