2020-02-22 08:59

Klaus Iohannis a RĂBUFNIT la Bruxelles: ”Nu e acceptabil ca un guvern demis să propună comisar european”

 |  17:10
Klaus Iohannis a RĂBUFNIT la Bruxelles: ”Nu e acceptabil ca un guvern demis să propună comisar european”

Președintele Klaus Iohannis a declarat la Bruxelles că nu este de acord ca un guvern demis în Parlament să propună o persoană pentru Comisia Europeană.

„Portofoliul care este pentru România va rămâne, nu se vor face schimbări unilaterale. Nici vorbă de o rocadă, așa ceva nu a existat.

Nu e acceptabil ca un guvern care a fost demis să numească persoana care va face parte din Comisia Europeană.

Cum ar fi să existe un prim-ministru desemnat și să nu se discute în Parlament, a declarat Iohannis despre zvonurile că PSD va boicota ședința de învestire a guvernului, pentru a nu exista cvorum.

Nu sunt de acord să avem reduceri pe politica agricolă și voi spune acest lucru foarte clar. Abordarea președinției finlandeze nu este în regulă, nu sunt de acord cu ea.

Nu pot să împiedic fizic guvernul Dăncilă să scrie o scrisoare, dar pot să cer să nu fie acceptată propunerea unui guvern care nu este legitim. Persoana propusă a fost respinsă franc. Eu sper să nu se ajungă la situația nedorită de a nu se putea forma Comisia din cauza României.

Sper să mergem cu un ritm suficient de bun pentru învestirea noului guvern”, a declarat Iohannis.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-10-17

GALERIE MEDIA
Parerea ta...

ANONIM
17 Oct 2019

Nu este posibil.sa ne minta pe față...si in față...oare nu stie sa citeasca data cand a fost propus??? Chiar face pe prostul sau asta e realitatea
COMISARUL PARAIPAN
17 Oct 2019

si ce sanse mai are guvernul Orban sa treaca? deja se micsoreaza din ce in ce mai mult
STOP GUVERNARE DANCILA
17 Oct 2019

Guvernul Dancila trebuie urgent sa dispară din aria guvernări și acele ministere revăruite într-un alb imaculat
OANA
18 Oct 2019

referitor la Presedintele Iohanis. Decand a venit la conducerea tarii, numai rau si neliniste a semanat, Nu a facut nimic bun tarii pe plan economic, nimic, se ocupa tot timpul sa aduca criza politica Romaniei, Acum nu mai inteleg nimic, au rasturnat guvernul, dar nu-l investesc pe cel nou, cei care sunt acum in Parlament nu mai merita niciunul sa fie reales, eu o sa am grija de asta.Iar Presedintele Iohanis trebuie sa dispara de pe scena politica a Romaniei, trebuie sa dispara
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine