2020-08-15 21:53

Klaus Iohannis a RĂBUFNIT: ”Respingerea Rovanei Plumb e un EȘEC major al guvernării PSD”

 |  17:29
Klaus Iohannis a RĂBUFNIT: ”Respingerea Rovanei Plumb e un EȘEC major al guvernării PSD”

Președintele Klaus Iohannis i-a cerut premierului Viorica Dăncilă să retragă nominalizarea Rovanei Plumb pentru funcția de comisar european, după votul din Comisia Juridică a Parlamentului European.

„Respingerea candidaturii Rovanei Plumb de către Comisia juridică a Parlamentului European reprezintă un nou eșec major al guvernării PSD, care aduce prejudicii României. Avem o nouă dovadă a incompetenței premierului Viorica Dăncilă, care a crezut că în Uniunea Europeană poți promova oameni în funcții de conducere pe baza recomandărilor de partid și a prieteniilor.

I-am transmis explicit prim-ministrului încă de la începutul acestei proceduri de desemnare a comisarului european din partea României să nu o nominalizeze pe doamna Plumb, întrucât nu îndeplinește criteriile de integritate și profesionalism.

Exista un risc evident ca o asemenea nominalizare să fie respinsă în Parlamentul European și premierul avea obligația să îl evite. Iată că această atenționare din partea mea a fost confirmată de votul negativ de astăzi din Comisia juridică.

Audierea în Comisia juridică a Parlamentului European este o procedură excepțională, care a fost folosită acum tocmai din cauza problemelor foarte serioase de integritate ale candidatului propus de PSD.

Îi solicit premierului Viorica Dăncilă să retragă de urgență nominalizarea doamnei Plumb pentru funcția de comisar european.

PSD exportă incompetența peste granițele țării prin acțiuni politice repetate care afectează profund imaginea României.

Pentru a nu amplifica prejudiciile aduse deja țării noastre, îi cer imperativ premierului Viorica Dăncilă să facă de urgență o nouă nominalizare pentru portofoliul de comisar european doar după acordul Președintelui României și cu avizul Parlamentului”, declară Klaus Iohannis, potrivit comunicatului Administrației Prezidențiale.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-09-26Parerea ta...

LOL
26 Sep 2019

Aceasta e democratia lui IOHANUS Nu accepta critici nici el nici adeptii Daca asta e democratie sa stergi postarile altora care te critica ...multumesc dar nu vreau Eu sunt in Suedia Tara aceasta este model de democratie Ce se intampla in regatul lui iohannis este de domeniul anilor 50 Va vom descrie la toate forurile posibile dinSuedia si din lume .sa vada toata lumea mincinosii si ipocritii nazi din RO. PACE!
ANONIM
26 Sep 2019

Asta este toata activitatea lui DUMMKLAUS....sa distuga tot in jurul lui ptr a nu i se tulbura somnul de monstru
BABUIN
26 Sep 2019

DUMMKLAUS ...NU A FOST RESPINSA ....DOAR S.A SUSPENDAT ACTIUNEA...numai slugile PPE spun ca a fost respinsa....SICTIR SLUGILOR...
ANONYMOUS
27 Sep 2019

Cine vorbeste ? Alt penal ? Huoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo !!!!!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz