2020-08-08 04:19

Klaus Iohannis a semnat decretul de numire a general-locotenentului Ciucă Nicolae Ionel în funcţia de şef al Statului Major

 |  10:56
Klaus Iohannis a semnat decretul de numire a general-locotenentului Ciucă Nicolae Ionel în funcţia de şef al Statului Major

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul de numire a general-locotenentului - cu trei stele Ciucă Nicolae-Ionel, în funcţia de şef al Statului Major, începând cu data de 1 ianuarie 2015.

Administraţia Prezidenţială a precizat, într-un comunicat de presă, că preşedintele României, Klaus Werner Iohannis, a semnat luni, Decretul privind numirea general-locotenentului - cu trei stele Ciucă Nicolae-Ionel în funcţia de şef al Statului Major, începând cu data de 1 ianuarie 2015.

Nicolae Ionel Ciucă este în prezent locţiitorul şefului Statului Major General.

În prezent, la şefia Statului Major general se află generalul Ştefan Dănilă. Acesta a fost numit în funcţie la 1 ianuuarie 2011.

Statul Major General asigură, conform Legii nr. 346 din 21 iulie 2006 (art. 12), conducerea, organizarea, planificarea şi operaţionalizarea forţelor, ridicarea graduală a capacităţii de luptă şi mobilizarea armatei, conducerea operaţiilor întrunite, antrenarea comandamentelor şi trupelor, pregătirea de bază şi de specialitate a personalului militar în activitate şi în rezervă, managementul carierei individuale a personalului militar, planificarea armamentelor, standardizarea în domeniul militar, implementarea sistemului de comandă, control, comunicaţii, computere, informaţii, informatică, supraveghere, recunoaştere, logistică şi infrastructură, desfăşurarea relaţiilor militare internaţionale, asistenţa religioasă în Ministerul Apărării Naţionale şi încheierea înţelegerilor tehnice cu armatele altor state, promovarea valorilor specifice culturii militare şi educaţiei civice.

De asemenea, şeful Statului Major General este militarul cu rangul de conducere cel mai înalt din armată.

El este numit de Preşedintele României, la propunerea ministrului apărării naţionale, cu avizul prim-ministrului, pentru o perioadă de 4 ani, cu posibilitatea de prelungire cu până la un an.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-12-29Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz