2020-01-26 00:54

Klaus Iohannis: Abandonul școlar, o realitate pe care autoritățile nu o mai pot ignora

 |  14:15
Klaus Iohannis: Abandonul școlar, o realitate pe care autoritățile nu o mai pot ignora

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat vineri, la festivitatea de închidere a Școlii Gimnaziale din comuna Botoșeni, județul Bacău, că abandonul școlar reprezintă o realitate pe care autoritățile nu o mai pot ignora.

"Este un fenomen din ce în ce mai prezent, cu implicații sociale și economice severe. Conform prognozelor, doar 1 din 10 locuri de muncă va putea fi accesat în viitor de o persoana care a părăsit de timpuriu școala. Din păcate, statisticile arată că aproape 12 la sută dintre copii cu vârste între 3 și 18 ani nu sunt cuprinși în învățământul preuniversitar iar la nivelul învățământului gimnazial, diferențele de participare la educație între mediul urban și mediul rural ajung până la valori de 24 de procente. Concret, un copil din mediul rural studiază în învățământul primar și gimnazial cu aproximativ un an mai puțin decât un copil din mediul urban", a afirmat președintele Klaus Iohannis, potrivit Agerpres.

Şeful statului a mai spus că România nu își mai permite să mai piardă potențial iar comunitățile dezavantajate au tot dreptul la o educație de calitate.

"În luna iunie 2016, Guvernul a aprobat strategia privind reducerea părăsirii timpurii a școlii. Îmi exprim speranța că măsurile asumate vor fi susținute prin activități cu o finanțare adecvată în care să primeze interesul educațional al copiilor și nu primeze limitările strict contabile", a precizat preşedintele Klaus Iohannis.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-06-17Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine