2020-01-27 14:10

Klaus Iohannis, aşteptat să participe la manifestările de 1 Decembrie de la Alba Iulia

 |  07:37
Klaus Iohannis, aşteptat să participe la manifestările de 1 Decembrie de la Alba Iulia

Preşedintele ales, Klaus Iohannis, este aşteptat să participe la manifestările de 1 decembrie de la Alba Iulia. Autorităţile locale au anunţat că au pregătit de Ziua Naţională un program variat pe durata a trei zile, care va cuprinde o paradă militară, concerte, spectacole de lasere şi focuri de artificii.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Alba Iulia, Mihai Coşer, a precizat, pentru Mediafax, că manifestările de la Alba Iulia dedicate Zilei Naţionale a României se vor desfăşura şi în acest an sub genericul "Festival de România". Evenimentele vor debuta sâmbătă, când va fi deschis Parcul Sărbătorilor de Iarnă amenajat în cetatea din municipiu.

Mihai Coşer a mai spus că manifestările vor culmina în 1 Decembrie, când vor avea loc festivităţile tradiţionale, dar şi o paradă militară, o defilare cu steaguri de mari dimensiuni, concerte, focuri de artificii şi spectacole de lasere.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Alba Iulia a precizat că, Alba Iulia va găzdui în preajma zilei de 1 Decembrie şi Congresul Spiritualităţii Româneşti, care îi reuneşte pe reprezentanţii comunităţilor româneşti din Diaspora.

"În mod firesc, şi în acest an vom avea parte de tot festivismul angajant şi sobru care comprimă în câteva episoade o întreagă istorie. Te Deum, paradă militară, depuneri de coroane, tot ceea ce exprimă respectul pentru ceea ce ne-au făgăduit şi au împlinit înaintaşii. Suntem din nou gazde primitoare pentru acei români care au conturată în inimă România şi care, într-o atmosferă de reculegere şi pietate, se întâlnesc an de an la Congresul Spiritualităţii Româneşti. Sărbătoarea din acest an cuprinde în program şi un eveniment excepţional, un concert simfonic susţinut de Filarmonica de Stat a Republicii Moldova din Chişinău, un dar nepreţuit de la oraşul înfrăţit cu Alba Iulia", a precizat Mihai Coşer.

Organizatorii au pregătit în 1 Decembrie şi concerte în aer liber cu Iris, Delia sau Andra.

Printre invitaţii care ar urma să petreacă în acest an Ziua Naţională a României la Alba Iulia se numără şi preşedinte ales, Klaus Iohannis.

Purtătorul de cuvânt al PNL Alba, Adrian Simion, a precizat, că liberalul Klaus Iohannis ar urma să participe la festivităţile solemne din prima parte a zilei de 1 Decembrie, precum şi la slujba Te Deum, oficiată în curtea Catedralei Reîntregirii.

Adrian Simion a mai spus că prezenţa lui Klaus Iohannis la Alba Iulia de 1 Decembrie este "sigură 99%", iar programul oficial va fi anunţat în zilele următoare.

Manifestările dedicate Zilei Naţionale a României de la Alba Iulia sunt finanţate de Consiliul Local Alba Iulia cu 200. 000 lei şi de Consiliul Judeţean Alba cu peste 300.000 de lei.

Totodată, Prefectura Alba a solicitat Guvernului 200.000 de lei pentru susţinerea manifestărilor din Alba Iulia dedicate Zilei Naţionale. Prefectul de Alba Gheorghe Feneşer a precizat, pentru Mediafax, că până în prezent nu a primit niciun răspuns privind aceste solicitări.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-11-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine