2020-07-07 19:46

Klaus Iohannis: Atacurile teroriste au urmări grave numai dacă reacția este frica

 |  15:00
Klaus Iohannis: Atacurile teroriste au urmări grave numai dacă reacția este frica

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, la Bratislava, că terorismul și atacurile teroriste funcționează și au urmări extrem de grave doar în cazul în care reacția este frica.

"În primul rând tragedia de la Paris trebuie luată ca atare. Este un atac terorist împotriva Franței. Asta pe fondul unui val imens de refugiați care vin să caute siguranță pentru ei și familiile lor în Europa. România nu a fost și nu este stat țintă pentru acești refugiați, cum de altfel nici Slovacia nu este. Terorismul și atacurile teroriste funcționează și au urmări extrem de grave doar dacă reacția este frica și nu vorbesc aici de emoții naturale, aceste tragedii au provocat revoltă, consternare, empatie, tristețe, nu despre asta vorbesc, ci despre frică. Dacă lăsăm frica să pătrundă în țesutul social al țărilor noastre, abia atunci teroriștii își ating obiectivul adevărat și nu avem voie să lăsăm așa ceva să se întâmple. Nu avem voie să lăsăm să fie distrus țesutul social al statelor noastre. Nu avem voie să lăsăm xenofobia, ultranaționalismul, șovinismul să devină relevante în societățile noastre", a subliniat preşedintele Klaus Iohannis, în conferința comună cu omologul său slovac, Andrej Kiska, fiind întrebat dacă Bruxelles-ul ar trebui să vină cu o nouă soluție în ceea ce privește cotele de imigranți după atentatele de la Paris, transmite Agerpres. 

Şeful statului a mai spus că populația musulmană din România ''nu va fi supervizată''. "Noi respectăm minoritățile etnice și religioase în România. Majoritatea din România sprijină activ minoritatea și credem că ele fac parte din țesutul nostru social și credem că este obligatoriu să rămână așa. Sunt dintre noi", a precizat preşedintele Klaus Iohannis.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-11-18

In legatura cu acest articol...

Klaus Iohannis, în vizită în Slovacia. Preşedintele se va întâlni şi cu tineri români
Parerea ta...

ANONIM
18 Noi 2015

Acum un an s-a votat un hot de case care vorbeste RAR cu tara SI numai pe feisbuc si care are tupeul, Klaun jenant, sa spuna seara la TVR ca e NEMULTUMIT de o sentinta definitiva si irevocabila a judecatorilor si ca el, Supremul, o va ataca. Du-te,PLAGIATOR DE DOCUMENTE, ce esti la puscarie! Ai incasat sute de mii de euro pe acte false si acum vrei sa umilesti reputatia judecatorimii si sa emiti judecati de valoare de fata mare?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz