2020-07-07 16:13

Klaus Iohannis avertizează: Aleşii locali care îşi schimbă partidul îşi pierd mandatul. ACL atacă OUG la CCR

 |  14:18
Klaus Iohannis avertizează: Aleşii locali care îşi schimbă partidul îşi pierd mandatul. ACL atacă OUG la CCR

Preşedintele PNL, Kaus Iohannis, a declarat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că Alianța Creștin Liberală (ACL) va contesta la Curtea Constituțională (CCR) Ordonanța privind „legalizarea traseismului în administrația publică locală". Iohannis a ţinut să precizeze că aleşii locali ai ACL care vor decide să îşi schimbe partidul, îşi vor pierde mandatul.

"Împreună cu specialiștii din Alianța Creștin Liberală a fost analizată această ordonanță și pe lângă faptul că noi politic am declarat și considerăm că această ordonanță vine să pregătească un avantaj net pentru candidatul PSD, folosindu-se de majoritatea din Parlament și de faptul că PSD-ul guvernează România, specialiștii noștri consideră că ordonanța este neconstituțională. În acest sens, îi avertizez public pe toți colegii mei din administrația publică locală, aleși, președinți ai consiliilor județene, primari, consilieri județeni, consilieri locali și supleanți pe listele consiliilor, să nu se lase ademeniți și să nu opteze în concordanță cu această ordonanță. Noi, Alianța Creștin Liberală vom ataca toate aceste acte. Vom ataca ordonanța, vom ataca fiecare opțiune a unui ales local în parte", a precizat preşedintele PNL, Klaus Iohannis.

Candidatul la prezidenţiale s-a arătat încrezător în faptul că OUG privind migraţia primarilor va fi anulată de Curtea Constituțională.

" Îi avertizez pe colegii mei că această ordonanță va fi anulată de Curtea Constituțională și se vor trezi în situația de ilegalitate, care va duce la pierderea mandatului lor. Aceste aspecte de neconstituționalitate sesizate de specialiștii noștri se văd foarte simplu. Este vorba de caracterul temporar al ordonanței care nu tratează pe picior de egalitate pe întreaga durată a mandatului, opțiunea alesului local de a schimba partidul politic. Este vorba, în al doilea rând, de înfrângerea dorinței electoratului, ceea ce am spus mai demult, o bătaie de joc la adresa electoratului, care s-a pronunțat prin votul său, fie direct, în cazul primarului sau al președintelui Consiliului Județean și pe listă pentru consilieri. Lucru foarte grav, în situația în care mai sunt doar puține săptămâni până la scrutinul prezidențial. Se schimbă configurația structurii politice. Este o modificare cu un impact deosebit de puternic și inadmisibil în perioada de pregătire a alegerilor", a afirmat liderul PNL.

Klaus Iohannis a mai spus că specialiștii din ACL sunt siguri că vor avea câștig de cauză la Curtea Constituțională, după ce au analizat practica Curții.

"Specialiștii noștri au analizat practica Curții Constituționale și au găsit numeroase exemple, unde Curtea Constituțională a decis în sensul obligativității păstrării mandatului obținut prin vot. Această ordonanță contravine practicilor Curții Constituționale. Este o încercare a PSD-ului, a Guvernului de a schimba configurația politică în prag de alegeri prezidențiale", a precizat preşedintele PNL, Klaus Iohannis.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-09-03Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz