2020-06-06 09:48

Klaus Iohannis cere CSM documentele pe baza cărora Daniel Horodniceanu a fost avizat în funcţia de procuror şef al DIICOT

 |  14:35
Klaus Iohannis cere CSM documentele pe baza cărora Daniel Horodniceanu a fost avizat în funcţia de procuror şef al DIICOT

Preşedintele Klaus Iohannis a cerut CSM, spre consultare, stenograma şedinţei în care a fost intervievat candidatul propus de ministrul Justiţiei la conducerea DIICOT, Daniel-Constantin Horodniceanu. Şeful statului a mai solicitat documentele avute în vedere în adoptarea Hotărârii prin care s-a dat aviz favorabil în acest caz.

Administraţia Prezidenţială a anunţat, luni, într-un comunicat de presă, că, prin adresa nr. 3/23548/05.05.2015, ministrul Justiţiei, Robert Marius Cazanciuc, a înaintat Preşedintelui României propunerea de numire în funcţia de procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) a procurorului Daniel-Constantin Horodniceanu, însoţită de avizul Consiliului Superior al Magistraturii.

”În vederea exercitării prerogativelor de numire în funcţie a procurorului-şef al DIICOT, prevăzute de Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, Preşedintele României a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii, spre consultare, stenograma şedinţei Secţiei pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, din data de 04 mai 2015, şedinţă în care a fost intervievat candidatul propus de ministrul Justiţiei, precum şi documentele care au fost avute în vedere la adoptarea Hotărârii nr. 192/04.05.2015 a Secţiei pentru procurori, prin care a fost avizată această propunere”, a precizat Administraţia Prezidenţială.

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a transmis, pe 6 mai, preşedintelui Klaus Iohannis propunerea de numire a lui Daniel Horodniceanu în funcţia de procuror şef al DIICOT, potrivit unui comunicat de presă al MJ.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-05-11Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine