2020-08-13 00:27

Klaus Iohannis: Cred că Antonescu este loial PNL şi mă va susţine în campania pentru alegerile prezidenţiale

 |  07:02
Klaus Iohannis: Cred că Antonescu este loial PNL şi mă va susţine în campania pentru alegerile prezidenţiale

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, luni seara, că fostul lider al partidului Crin Antonescu îl va susţinne până la urmă în campania pentru alegerile prezidenţiale deoarece este loial PNL şi îşi va da seama că nu este vorba despre persoana sa, ci despre proiectul formaţiunii.

Fiind întrebat, în cadrul unei emisiuni la B1 TV, care a fost situaţia răcirii relaţiei sale cu Crin Antonescu, cel care l-a promovat în PNL, Iohannis a răspuns: "Eu nu ştiu să fac politică decât deschis, public şi transparent. Nu mă pricep la niciun fel de înţelegeri subterane sau partizane (...) Nu am avut nicio înţelegere cu Crin Antonescu sau cu PNL ce facem după europarlamentare, şi poate aici a fost problema", a precizat Klaus Iohannis.

Preşedintele PNL a mai spus că în momentul în care Crin Antonescu, preşedintele PNL la acea vreme, ameninţa că îşi va da demisia în cazul în care partidul nu ia 20% la europarlamentare, i-a spus acestuia să nu mai facă o astfel de afirmaţie.

"L-am rugat pe Crin Antonescu să nu mai facă acea afirmaţie şi a continuat să o facă. Şi-a însuşit-o, şi-a dat demisia. Şi eu mi-am dat demisia", a spus Klaus Iohannis.

Candidatul ACL la alegerile prezidenţiale a mai afirmat că în prima şedinţă după acest moment a solicitat derogare pentru a candida la şefia PNL.

"La interval de o săptămână domnul Antonescu s-a pus în faţa camerelor de luat de vederi, fără să fi informat pe cineva din partid, şi a spus că se retrage şi din interimat (la şefia PNL n.r.), şi din candidatură la Preşedinţie. Şi atunci lucrurile au decurs după cum le cunoaştem. Eu am continuat să-mi fac campanie pentru şefia partidului şi mi-am anunţat şi intenţia de a candida la Preşedinţie", a menţionat preşedintele PNL.

Fiind întrebat când s-a rupt relaţia sa cu Crin Antonescu, Klaus Iohannis a spus că în momentul în care Antonescu s-a retras şi din interimat şi din candidatura pentru alegerile prezidenţiale.

"Lucrurile au luat această turnură exact în moment în care Crin Antonescu, unilateral, singur, fără să se consulte cu cineva, s-a retras şi din interimat, şi din candidatură pentru prezidenţiale. Nu am avut nicio discuţie, am vorbit cu colegi, nimeni nu a avut nicio discuţie. Ei, în momentul acela, când s-a retras din ambele ipostaze, evident că mi-am pus problema ce se întâmplă cu PNL mai departe", a explicat preşedintele PNL.

Liberalul a susţinut că după acest moment a avut o discuţie "semi-lămuritoare" cu Crin Antonescu.

"Eu cred că în final mă va susţine, fiindcă este loial partidului şi în definitiv îşi va da seama că nu este vorba despre Klaus Iohannis. Este vorba despre PNL, este vorba despre noul PNL, despre dreapta rezultată din fuziunea PNL şi PDL, ca fost preşedinte al PNL cu siguranţă va veni alături de echipa partidului", a precizat Klaus Iohannis.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-08-26Parerea ta...

LIBERAL DE TIMIS
27 Aug 2014

Iohannis a fost inteles cu cooperativa de tradatori Orban Atanasiu Petrache sa il inlature pe Crin Antonescu. Petrache a sabotat campania de europarlamentare la Ilfov pentru ca Antonescu sa nu faca 20 la suta. Apoi l - au determinat sa demisioneze. Nu - i nimic. Va pierde alegerile la scor. Crinistii nu il vor vota.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz