2020-08-05 02:47

Klaus Iohannis, de Ziua Justiţiei: Integritatea și cinstea, așteptate în continuare de la politicieni

 |  13:12
Klaus Iohannis, de Ziua Justiţiei: Integritatea și cinstea, așteptate în continuare de la politicieni

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat duminică, cu ocazia Zilei Justiţiei, că integritatea și cinstea sunt așteptate în continuare de la politicieni, de la aleșii locali și de la toți cei care fac parte din administrație.

"În acest proces de consolidare a justiției vreau să vă asigur că aveți în mine un partener de dialog și un susținător ferm pentru toate reformele care garantează lupta anticorupție. (...) Faptul că au existat cazuri izolate în care au fost aleși primari cercetați chiar condamnați pentru corupție nu înseamnă în niciun caz diminuarea sprijinului cetățenilor pentru lupta anticorupție. Integritatea și cinstea sunt în continuare așteptate de la politicieni, de la aleșii locali și de la toți cei care fac parte din administrație", a precizat preşedintele Klaus Iohannis, în mesajul citit, duminică, de consilierul prezidențial Simina Tănăsescu la evenimentul organizat de Consiliul Superior al Magistraturii cu prilejul Zilei Justiției, transmite Agerpres.

Şeful statului a mai afirmat că justiția construiește sentimentul de dreptate în rândul membrilor comunității, protejând 'cel mai de preț câștig al democrației' — drepturile și libertățile fundamentale ale individului.

"În ultima perioadă au avut loc numiri în funcții de conducere în cadrul autorităților care fac parte din puterea judecătorească. În acest an, se vor organiza alegeri pentru stabilirea noilor membri CSM și pentru alte funcții de conducere din sistemul instanțelor judecătorești. Îmi exprim convingerea că atât cei numiți cât și cei aleși în funcții la nivelul autorității judecătorești vor menține și vor promova necontenit cele mai importante valori ale democrației europene — garantarea statului de drept, asigurarea și protejarea independenței justiției în fața oricăror presiuni de natură politică sau economică și garantarea dreptului și libertăților indivizilor", a menţionat Klaus Iohannis.

Preşedintele a subliniat că independența justiție trebuie să fie "cuplată" cu eficiența actului de justiției în toate domeniile.

"Trebuie să facem trecerea de la consolidarea instituțională a puterii judecătorești la eficientizarea maximă a serviciului public de justiție", a completat președintele Klaus Iohannis.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-07-03

In legatura cu acest articol...

Augustin Lazăr: Nu se vor efectua anchete care să încalce drepturile fundamentale
Parerea ta...

PROROCUL
03 Iul 2016

CELE DOUA MAFII CEA JUDICIARA SI CEA RELIGIOASA DISTRUG NATIA ROMANA IN CEL MAI SCURT TIMP.
CROCODILUL FLAMAND
03 Iul 2016

666ISARESCU666 E MAFIA SATANISTILOR.....COMANDA SI JUSTITIA SI RELIGIILE...I-A CUMPARAT PE TOTI CU OKIUL DRACULUI......DIN 1989 PANA ACUM A FACUT SA DISPARA SUTE DE MILIARDE DE DOLARI...MARCI...EURO.....TERENURI....PADURI...INDUSTRIE....MINERALE.....ACUM SI TONE DE AUR S-AU FURAT PE MANA LUI 666ISARESCU666 SATANA SUPREMA....CAND O SA DEA SOCOTEALA MIZERIA ASTA IN DOUA PICIOARE?DE 25DE ANI JEFUIESTE TOT CE PRIMESTE ORDIN DE LA MALTA/WALLSTREET/GOLDMAN SACHS....GORBACIOV I-A NUMIT PE ASTIA "MAFIA GLOBALA"....O RETEA DE TERORISTI CARE L-AU ASASINAT SI PE J-F-KENEDDY SI PE NEVASTA LUI GORBY SI AU JEFUIT TOATA EUROPA DE EST CU PROTECTIE DE LA "MARELE LICURICI".....MAI NOU "MARELE LICURICI" A FACUT "BREXIT"....CE MAI CAUTA SCARBOSENIA DE 666ISARESCU666 DE CE NU ESTE ARESTAT IN SECUNDA DOI
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz