2020-07-14 10:38

Klaus Iohannis, despre agenda întâlnirii cu Donald Trump. Cele mai importante subiecte de discuţii

 |  15:28
Klaus Iohannis, despre agenda întâlnirii cu Donald Trump. Cele mai importante subiecte de discuţii

Energia va fi una dintre cele mai importante teme de de pe agenda întâlnirii președintelui Klaus Iohannis cu omologul său american Donald Trump, potrivit unei discuții informale pe care șeful statului a avut-o cu jurnaliștii înaintea vizitei la Washington de săptămâna viitoare.

”Energia este o zonă și sensibilă și importantă. Securitatea energetică ține de securitatea națională”, a explicat președintele.

Întrebat de jurnaliști despre nemulțumirile investitorilor americani în domeniu referitoare la OUG 114 și legea offshore, Klaus Iohannis a spus că are informații că ”la nivelul guvernului român există o disponibilitate de a repara lucruri care nu au fost bine făcute”.

”În ceea ce privește SUA, există îngrijorări că Europa va ajunge prea dependentă energetic de Rusia”, a mai spus președintele, citat de G4media.ro.

Klaus Iohannis a mai spus că România își dorește ca Exxon să rămână la noi în țară, dar că i ”s-a transmis că această discuțe (referitoare la plecarea exxon din România – n. red.) vine dintr-o politică globală a companiei americane și nu ține neapărat de situația de la noi”.

Potrivit șefului statului, alte teme pe care le va aborda în cadrul întâlnirii cu Donald Trump vor fi parteneriatul strategic dintre România și SUA, aspecte referitoare la securitate, alocarea a 2% din PIB pentru apărare, dar și ”relația economică în creștere dintre cele două țări.

”Sunt chestiuni extrem de importante, care trebuie discutate și reiterate”, a spus președintele.

”Voi aborda și chestiuni care trenează de multă vreme, precum programul Visa Waiver, care trebuie să se rezolve”, a mai adăugat Klaus Iohannis. El a precizat, totuși, că nu există un orizont de timp până la care românii ar putea intra în SUA fără vize.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-08-13Parerea ta...

BRAVO
14 Aug 2019

Acest articol ne este foarte bine prezentat și ca subiect și ca imagine . ( Caietul de sarcini a d-lui Johannis nu este atât de roz pe cât am vrea sa fie cu USA )
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
14 Aug 2019

exploatarea de gaze la mare adancime nu este foarte profitabila si toti vor sa obtina profituri la orice afacere privata.plus ca e vorba de contextul actual cu probleme pe scena internationala exact pe teme de petrol si energie-treaba este extrem de complicata
AVAND IN VEDERE
14 Aug 2019

ca plavanul sapa de ceva ani la temelia tarii sa nu va mire ca se va angaja sa le dea gazele de sufletul lui Hitler ,adica pe daiboje
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
16 Aug 2019

sa discute chestii extrem de sensibile cu americanii si anume infiltrarea NATO de catre mafia chinezeasca prin Cocos Dorin,Udrea,Ghita.....vezi afacerile mafiote ale acestora si jafurile de miliarde de euro
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz