2020-07-08 18:38

Klaus Iohannis, detalii despre reconfirmarea Laurei Kovesi la DNA

 |  07:47
Klaus Iohannis, detalii despre reconfirmarea Laurei Kovesi la DNA

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri seara, că rezultatele DNA duc cu gândul spre ''posibilitatea destul de avansată'' de reconfirmare a Laurei Kovesi la conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

''În esenţă, după ce se termină primul mandat al unui procuror-şef sau a unui procuror general există varianta de procedură nouă, de la zero sau există varianta reconfirmării în funcţie, adică ministrul Justiţiei să propună aceeaşi persoană care pe urmă să fie reconfirmată, numită de preşedinte. Aici la DNA trebuie să spun că nu sunt eu acela care va confirma sau nu că se doreşte o reinvestire, dar pe de altă parte trebuie să fiu foarte sincer. Rezultatele obţinute de DNA, care sunt văzute, sunt lăudate şi de noi şi de alţii, cu siguranţă ne duc cu gândul la posibilitatea destul de avansată a reconfirmării'', a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Chestionat ce părere are despre schimbarea procedurii de numire a procurorului-şef al DNA, ca propunerea să nu mai vină de la ministerul Justiţiei, ci de la Consiliul Superior al Magistraturii, şeful statului a spus că el este de acord cu legislaţia în vigoare.

„Este în perfectă concordanţă cu legislaţia din majoritatea statelor europene”, a completat preşedintele Klaus Iohannis. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-02-18Parerea ta...

MARIAN
18 Feb 2016

Nu dai mandat la Kovesi......sula bani de la UE
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz