2020-02-21 14:48

Klaus Iohannis: E nevoie de un proces de armonizare între modul în care Preşedinţia şi premierul fac politica externă

 |  14:18
Klaus Iohannis: E nevoie de un proces de armonizare între modul în care Preşedinţia şi premierul fac politica externă

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, referitor la "ieşirea" din ţară a premierului Victor Ponta, că este nevoie de un proces de armonizare între modul în care Preşedinţia şi prim-ministruul fac politica externă.

"Eu sunt relativ nou în această funcţie, doar din 22 decembrie 2014 şi în consecinţă cred că este încă nevoie de un proces de armonizare între modul în care face Preşedinţia politică externă şi modul în care face primul ministru politica externă. Dar, dincolo de aceste nevoi de armonizare, pot să vă asigur că politica externă a României este şi va rămâne una coerentă. Ştim foarte bine care sunt prietenii noştri, cum este, sigur, Portugalia, şi nu există niciun pericol pentru modul în care România îşi tratează prietenii şi partenerii", a afirmat preşedintele Klaus Iohannis, la conferinţa comună de presă cu preşedintele portughez, Aníbal Cavaco Silva.

Preşedintele portughez a fost întrebat despre cum va afecta relaţiile economice bilaterale "criza politică" din România. "Este un principiu al relaţiilor dintre ţări. Un şef de stat care vizitează o ţară nu comentează problemele politice interne ale ţării vizitate", a răspuns acesta.

Aníbal Cavaco Silva a mai spus că a constatat că "instituţiile democratice ale României funcţionează foarte bine şi nimic nu perturbă vizita".

"Am avut un dialog foarte fructuos cu domul preşedinte, voi vizita Senatul şi Camera Deputaţilor, mă voi întâlni cu Guvernul", a precizat Aníbal Cavaco Silva, adăugând că şi partea economică şi culturală a vizitei se vor desfăşura aşa cum a fost stabilit.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-06-17Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine