2020-02-29 00:13

Klaus Iohannis FACE PRAF guvernările PSD: ”Au sufocat ţara prin birocraţie, nepotism, corupţie, abuzuri”

 |  18:16
Klaus Iohannis FACE PRAF guvernările PSD: ”Au sufocat ţara prin birocraţie, nepotism, corupţie, abuzuri”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că România riscă să rămână singura ţară din Uniunea Europeană cu MCV, criticând guvernarea PSD pentru acest fapt pe care o caracterizează ca pe o piedică în calea dezvoltării României în ultimii 30 de ani.

"Au trecut 30 de ani de la Revoluţie, însă moştenirea comunismului s-a văzut în toate perioadele în care PSD a fost la putere, perpetuând incompetenţă şi corupţie, atitudini contrare unui spirit democratic, transparent, proeuropean. Acest partid a fost o piedică în calea dezvoltării României în toţi aceşti 30 de ani, a politizat administraţia, a alungat oamenii competenţi din funcţii, a inhibat funcţionarea normală a instituţiilor, a blocat investiţiile pentru construirea de şcoli, spitale şi autostrăzi, a încercat politizarea justiţiei şi a vrut să facă drepturi speciale pentru politicienii penali. După această guvernare PSD România riscă să rămână singura ţară din Uniunea Europeană cu MCV. Guvernarea eşuată a PSD a sufocat ţara prin birocraţie, nepotism, corupţie, abuzuri şi lipsă de predictibilitate. Drumul spre o Românie normală este unul foarte dificil, dar sunt optimist pentru că astăzi românii vor schimbare şi luptă pentru această schimbare", a spus Iohannis, duminică, la lansarea programului său prezidenţial pentru un nou mandat.

Totodată, Klaus Iohannis a vorbit despre ce crede că înseamnă România normală.

„Drumul spre o Românie normală este foarte dificil, dar sunt optimist. Românii vor schimbare şi luptă pentru ea. Este timpul pentru a răspunde la întrebarea ce avem de făcut pentru ca România să devină o ţară normală. În primul rând, România normală este ţara în care statul se află în slujba cetăţeanului, o administraţie modernă, în spirit european. După guvernarea dezastruoasă a PSD care a afectat funcţionalitatea statului, trebuie să refacem credibilitatea instituţiilor statului, pentru ca cetăţenii să îşi recapete încrederea. Trebuie să reașezăm administrația publică pe standarde corecte. România normală este România legii, adică țara în care legea este egală pentru toți. Nimeni nu ar trebui să se poată pune mai presus de lege pentru a scăpa de răspundere. Justiția independentă este garanția funcționării democrației, este garanția modernității României. Am fost și voi rămâne un susținător ferm al luptei împotriva corupției. Consolidarea unui stat de drept puternic înseamnă o legislație suplă, ușor de înțeles și aplicat elaborată în legătură directă cu nevoile cetățenilor. Actuala legislație trebuie supusă unui amplu proces de revizuire. România normală este România sustenabilă prin educație, sănătate și solidaritate”, a mai spus Klaus Iohannis.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-10-27Parerea ta...

PARAIPAN
27 Oct 2019

Dispari lighioana umanoida...Sictir...nu ai in capul tau decat psd....dar cand te.ai dus la grivco cu miloaga cum a fost ...scursura umanoida .....asta esti
COMISARUL PARAIPAN
27 Oct 2019

asta de deasupra e o clona ...mai magarule scrie cu numele tau.PSD-ul e o ciuma rosie care cloneaza numele altora
ANONIMUS
28 Oct 2019

Daca PSD ce a condus Ro 22 de ani ar fi avut idei economice si sociale bune, nu minciuna, coruptia si jaful din bani publici nu ar fi plecat 4 milioane de romani din tara ca sa aducem vietnamezi, indieni si alte natii asiatice.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine