2020-07-09 05:36

Klaus Iohannis: În arhivele CNSAS de la Popeşti-Leordeni se află memoria comunismului

 |  07:58
Klaus Iohannis: În arhivele CNSAS de la Popeşti-Leordeni se află memoria comunismului

Preşedintele Klaus Iohannis a precizat, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că în arhivele CNSAS de la Popeşti-Leordeni se află memoria comunismului, motiv pentru care nu avem voie să o trecem sub tăcere.

"Arhivele fostei Securităţi reprezintă o parte din istoria poporului nostru. Dosarele întocmite de poliţia politică închid în paginile lor nenumărate vieţi de oameni nevinovaţi. Mâine voi vizita arhivele păstrate de CNSAS la Popeşti-Leordeni”, a scris preşedintele Klaus Iohannis, în postarea pe contul său de Facebook.

Şeful statului a mai precizat că CNSAS deţine, după Germania şi Polonia, a treia arhivă ca mărime, preluată de la fostele servicii secrete comuniste.

"În aceste dosare se află memoria comunismului şi nu avem dreptul s-o trecem sub tăcere. Dimpotrivă, ea va avea o contribuţie importantă la deschiderea unui Muzeu al Comunismului, despre care am vorbit la Timişoara imediat după alegeri", a completat preşedintele Klaus Iohannis.

Administraţia Prezidenţială a anunţat, sâmbătă, că preşedintele Klaus Iohannis urmează să viziteze, luni dimineaţă, depozitele de arhivă ale Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) de la Popeşti Leordeni.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-01-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz