2020-08-13 06:09

Klaus Iohannis invită cetăţenii să participe la dezbatere, la campanie şi la alegeri

 |  20:33
Klaus Iohannis invită cetăţenii să participe la dezbatere, la campanie şi la alegeri

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi seara, la recepţia oferită la Palatul Cotroceni de Ziua Națională, că alegerile sunt cel mai puternic mecanism pe care cetățenii îl au la dispoziție pentru a decide viitorul țării, motiv pentru care îi invită să participe „la dezbatere, la campanie, la alegeri”.

"Se întâmplă ca în acest an Ziua Națională să ne găsească în mijlocul campaniei electorale. Participarea este unul dintre pilonii democrației, iar alegerile sunt cel mai puternic mecanism pe care cetățenii îl au la dispoziție pentru a decide viitorul țării lor. Așa că vă invit să participați la dezbatere, la campanie, la alegeri!", a afirmat Klaus Iohannis, potrivit Agerpres.

În opinia şefului statului, este firesc să existe polemici, controverse și dispute.

"Cu toții facem parte din această națiune. Înainte de a fi de stânga sau de dreapta, suntem români și vrem ce e mai bine pentru România. Indiferent de care parte vă veți afla la aceste alegeri, indiferent pe cine susțineți, indiferent dacă cei pe care îi sprijiniți și în care v-ați pus speranța vor câștiga sau nu competiția electorală, nu uitați că alegerile sunt pentru și despre România. Am mai spus-o: personal, nu știu un mijloc mai bun de a aduna societatea decât în jurul unei ideal comun", a precizat preşedintele.

Klaus Iohannis a mai spus că "toleranța, deschiderea, respectul pentru diversitate sunt acei catalizatori ai energiilor creatoare ale tuturor cetățenilor unei națiuni, din interiorul și din afara granițelor, care fac posibilă construirea unei țări puternice și demne".

"România are acum marea șansă de a-și exploata oportunitățile rezultate din stabilitatea ei politică, din orientarea sa indiscutabilă către valorile europene și nord-atlantice. Este un moment aparte și avem responsabilitatea să-l înțelegem foarte bine pentru a face cea mai bună alegere. Indiferent cine va câștiga scrutinul de săptămâna viitoare și cum va arăta noul Guvern, România nu trebuie sa se abată de la acest drum pe care și l-a câștigat cu mari sacrificii, prin tranziții dureroase. El poate părea ireversibil sau de la sine înțeles, dar vedem lesne cum retorica extremistă, populistă a devenit foarte prezentă în societăți cu o democrație mult mai veche și mai consolidată decât cea a României. Ca atare, este esențial ca respingerea fermă a discursului anti-european sau xenofob, păstrarea încrederii cetățenilor în politicile comune și în valorile occidentale să rămână obiectivele noastre prioritare", a completat şeful statului. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-12-01Parerea ta...

ANONIM
01 Dec 2016

VOTEZI CU CINE VREI SI IESE CINE TREBUIE...CHIAR SUNTEM PROSTI...DEJA S-A FACUT UN SISTEM CARE NU TINE CONT DE NOI ALEGATORII...SE FACE TOTUL PE CALCULATOR SI NOI MERGEM CA PROSTII...MAI BINE NU MAI VOTAM...CA TOT CINE TREBUIE IESE...AM FOST CONTRA BASESCU SI A IESIT TOT EL ...MERGEM INAINTE...
TOT EU
02 Dec 2016

Cheamă lumea la vot ....Dar lumea este sătulă de acest politruc mincinos ....a spus că totul se curata de sus de la cap ....a spus că va renunța din prima zi la imunitate ....minte prin fiecare respirație ....să vedeți ce mielușel va fi după alegeri ....de teama demiterii....sper ca sf paști să ne scape de el prin demitere si sa se facă lumină ....Si in viață noastră
ANONIM
02 Dec 2016

aoleu! alegerile se tin duminica cand domnia sa este plecat din Bucuresti pentru obisnuitul weekend. reprogramati alegerile sau blocati traseul Bucuresti-Sibiu ca ramane penele-ul nevotat .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz