2020-02-21 18:22

Klaus Iohannis își LANSEAZĂ candidatura: ”M-am LUPTAT cu virusul incompetenței PSD!”

 |  18:29
Klaus Iohannis își LANSEAZĂ candidatura: ”M-am LUPTAT cu virusul incompetenței PSD!”

Președintele Klaus Iohannis își lansează joi candidatura pentru un nou mandat la Palatul Cotroceni, în cadrul Consiliului Național al PNL, care are loc la Romexpo.

”Este esențial să înțelegem de ce am ajuns aici, dar mult mai important, ce avem de făcut pentru a reclădi România normală pe care ne-o dorim cu toții. Cazul Caracal, cu toate implicațiile sale profunde, ne dezvăluie cât de grav este dezastrul provocat statului și cetățenilor săi de politica falimentară a partidului aflat în prezent la guvernare.

Partidul Social Democrat a trădat votul oamenilor. Niciodată nu s-a văzut asta mai bine decât acum. Eșec economic, eșec legislativ, eșec în protejarea cetățenilor. Legi pentru infractori și bani pentru clientelă. Dispreț pentru oameni și asalt continuu asupra statului român! Acesta este bilanțul guvernărilor PSD din acești ani. PSD a promovat incompetența ca politică de stat, și mediocritatea ca principal criteriu de construire a carierelor în sistemul public. Viziunea pesedistă a unui stat al pilelor și al complicităților de partid, în care doar o castă de privilegiați fac legea și își împart funcțiile și banii publici trebuie demolată. M-am luptat, alături de voi, liberalii, și de celelalte partide de opoziție pentru a stopa acest proces sau măcar pentru a reduce efectele dramatice ale infestării instituțiilor statului cu virusul incompetenței. 

M-am luptat, alături de voi, liberalii, și de celelalte partide de opoziție pentru a stopa acest proces sau măcar pentru a reduce efectele dramatice ale infestării instituțiilor statului cu virusul incompetenței. A fost o luptă pe care am dus-o în toți acești ani și la nivel european, pentru a salva credibilitatea României și a preveni prejudiciile imense care ar fi însemnat inclusiv bani mai puțini pentru țara noastră. Prin acțiunile mele, ale voastre, ale opoziției parlamentare, dar mai ales prin mobilizarea cetățenilor, am reușit să păstrăm nealterat cursul pro-european, transatlantic și democratic al României.

Pe 26 mai am primit cel mai important semnal din partea oamenilor că ne susțin în efortul nostru de a bloca distrugerea României de către un partid nociv, care și-a pierdut demult sensul și busola. A fost cel mai puternic vot pro democrație care a marcat, la trei decenii de la Revoluția din 1989, maturizarea societății românești” și-a început discursul Klaus Iohannis.

Actualul președinte, aspirant la un nou mandat la Palatul Cotroceni a vorbit și despre măsurile pe care trebuie să le ia urgent conducerea țării.

”Românii vor ca asaltul continuu al PSD la adresa statului de drept, dar și la adresa statului român în ansamblu, să înceteze. Românii cinstiți, care muncesc și plătesc taxe și impozite, așteaptă ca statul să funcționeze pentru ei, nu în favoarea unui grup care a pus stăpânire pe resurse și pe decizie.

Românii vor autostrăzi, vor servicii medicale performante, vor egalitate de șanse și acces la o educație de calitate, vor să fie tratați cu respect atunci când interacționează cu instituțiile publice. Cetățenii au spus clar și fără echivoc ce își doresc. Acum, statul și politicienii trebuie să se ridice la nivelul așteptărilor societății. Guvernările PSD au dus statul în punctul de a eșua și de a deveni incapabil să mai garanteze drepturile fundamentale ale cetățenilor săi. Avem obligația să repunem statul în matca sa și să redăm cetățenilor încrederea că instituțiile sunt eficiente.

Este ceea ce așteaptă românii de la Președintele lor și de la Partidul Național Liberal, partidul care a câștigat ultima rundă de alegeri și care, sunt convins, va câștiga toate alegerile Din păcate, nu există un buton magic care, odată apăsat, ar reseta statul român. Această reașezare este obligatorie dar este un proces de durată. Este un demers pe care vreau și trebuie să îl facem împreună, iar alături de noi vor sta toate forțele politice care împărtășesc aceleași valori. Nu va fi ușor, dar, dragii mei, nu uitați nicio clipă că cel mai important aliat pe care îl avem este cetățeanul roman!” a declarat Klaus Iohannis în discursul său de la Congresul PNL.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-08-08

In legatura cu acest articol...

Premierul Dăncilă vrea INTERZICEREA eliberării condiționate pentru infracțiunile GRAVE

ULTIMA ORĂ: Rectificarea bugetară se AMÂNĂ

Liviu Dragnea, mutare ȘOC din pușcărie împotriva Vioricăi Dăncilă

Premierul Dăncilă cere SESIUNE extraordinară a Parlamentului pentru Legea 112
Parerea ta...

LA PAS.
08 Aug 2019

Un luptător din aceiași familie și grupare corupta dar muncim și gândim nemțește .
CUCUVEAUA ROZ -BONTON
08 Aug 2019

Cu cine te mai lupti Cu constiinta ta patata nu te lupti ?
ANONYMOUS
09 Aug 2019

Ha,ha,ha ! Cine vorbeste traficantul de copii si ciorditor de case din Sibiu cu acte false !!!!
TOBYAS LIANA
11 Aug 2019

Te ai luptat cu puturosenia din tine cu ingamfarea si neobrazarea Cu nesimtirea ta si cu tendintele tale de a falsifica acte ca sa mai furi o casa de la statul roman Scarboasa fiinta ,razbunatoare si proasta Cap de iapa ce esti SIKTIR!
ZUKER
15 Aug 2019

Homalau scarbos Ai curul intarit de la Pohontu Siktir
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine