2020-08-12 01:46

Klaus Iohannis l-a felicitat pe noul preşedinte al SUA, Donald Trump

 |  11:22
Klaus Iohannis l-a felicitat pe noul preşedinte al SUA, Donald Trump

Preşedintele Klaus Iohannis l-a felicitat pe noul preşedinte al SUA, Donald Trump, subliniind "angajamentul ferm al României de a aprofunda cooperarea bilaterală în domeniul securităţii şi de a continua să acţioneze conştient de toate implicaţiile care decurg din această postură", transmite Administraţia Prezidenţială.

Klaus Iohannis "a evidenţiat relaţia solidă dintre România şi Statele Unite ale Americii, prin Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI, element cheie în dezvoltarea profilului strategic al ţării noastre, în calitate de membru NATO şi UE".

"Totodată, preşedintele Klaus Iohannis a subliniat angajamentul ferm al României de a aprofunda cooperarea bilaterală în domeniul securităţii şi de a continua să acţioneze, în calitate de aliat şi partener strategic de încredere al SUA, conştient de toate implicaţiile care decurg din această postură", i-a mai transmis Klaus Iohannis noului preşedinte al SUA.

Şeful statului a mai spus că dimensiunea de securitate a Parteneriatului Strategic cu SUA, caracterizată de o cooperare continuă şi aprofundată, a înregistrat numeroase succese şi a permis României să acţioneze astăzi ca furnizor de securitate în regiune, în Europa, şi nu numai.

"România este pe deplin conştientă de responsabilităţile care provin din calitatea de aliat şi partener strategic al SUA. Mesajul Preşedintelui Iohannis mai arată că România înţelege pe deplin să contribuie la eforturile comune menite să promoveze stabilitatea şi securitatea în regiune şi la nivel global şi subliniază că‎ România este pregătită şi capabilă să aprofundeze cooperarea bilaterală în domeniul securităţii", se mai arată în mesajul preşedintelui.

Klaus Iohannis a arătat şi importanţa dezvoltării dimensiunii economice a Parteneriatului Strategic cu SUA, care "oferă oportunităţi de a aduce mai multă prosperitate, în beneficiul ambelor naţiuni"-

De asemenea, şeful statului şi-a exprimat "întreaga disponibilitate de a conlucra cu noul preşedinte american în promovarea obiectivelor comune şi a unei relaţii transatlantice puternice şi dinamice, arătând că SUA poate conta pe sprijinul ferm al României în promovarea democraţiei, drepturilor omului şi statului de drept".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-11-09

In legatura cu acest articol...

Traian Băsescu, după alegerea lui Trump: România nu trebuie să intre în alertă

Donald Trump, susţinătorilor: Hillary Clinton ne-a felicitat pentru victorie

Martin Schulz: Alegerea lui Donald Trump va face munca mai grea pentru UE

Traian Băsescu: După Brexit, SUAexit! Prea mult pentru anchilozata Uniune Europeană

UPDATE. ALEGERI SUA: Donald Trump, noul preşedinte al SUA
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz