2020-07-04 02:04

Klaus Iohannis, mesaj la 30 de ani de la Revoluție: ”CĂLĂII acelor zile se plimbă liberi”

 |  20:25
Klaus Iohannis, mesaj la 30 de ani de la Revoluție: ”CĂLĂII acelor zile se plimbă liberi”

Președintele Klaus Iohannis a spus, luni, la Timișoara, că îl copleșește un adânc sentiment de rușine, pentru că, la 30 de ani de la Revoluție, „călăii acelor zile se plimbă încă liberi” și a vorbit despre „o datorie neîmplinită a justiției din România”.

Președintele Klaus Iohannis a spus la Timișoara, unde a participat la comemorarea începutului Revoluției din 1989, că cea mai mare dezonoare pentru istoria României post-comuniste este „că nu am aflat încă adevărul despre crimele odioase săvârșite la Revoluție”.

„Dreptatea înseamnă aflarea vinovaților și pedepsirea celor care au curmat vieți, celor responsabili de represiunea dezlănțuită împotriva revoluționarilor, responsabili pentru crime, responsabili pentru locul rămas gol din cauza cruzimii lor, resposabili pentru chipuri îndurerate de copii orfani, văduve și părinți care nu au încetat niciodată să plângă. Îmi plec capul cu deosebit respect pentru voi, urmașii celor dispăruți, pentru eroi și pentru martiri. Dar în același timp, un adânc sentiment de rușine profundă mă copleșește. La 30 de ani de la Revoluție, cu câteva excepții, călăii acelor zile se plimbă încă liber. Cea mai mare dezonoare pentru istoria României post-comuniste este că nu am aflat încă adevărul despre crimele odioase săvârșite la Revoluție, în care au fost implicate forțele de represiune ale regimului, în frunte cu Securitatea lui Ceaușescu”, a declarat șeful statului, conform Digi24.

Klaus Iohannis a spus că nepedepsirea vinovaților din Decembrie 1989 rămâne o „datorie neîmplinită a justiției din România”.

„Aceste orori nu pot rămâne în continuare nepedepsite, tiranii nu trebuie să scape oprobriului, adevărul cu privire la acele zile care au schimbat cursul istoriei trebuie elucidat. Această datorie neîmplinită a justiției din România trebuie reparată pentru victime, dar și pentru a restaura în întregime demnitatea unei națiuni care, în sfârșit, și-ar recupera astfel integral momentul fondator al democrației sale. Mai mult, asumarea corectă a faptelor Revoluției, preum și condamnarea publică a crimelor comunismului reprezintă pași extrem de importanți în apărarea amintirii eroilor noștri, precum și pentru împiedicarea unor deghizări meschine, a celor care profită de trecerea timpului și implicit de diluarea memoriei colective. A spune azi că în România lui 89 nu a existat o revoltuție anticomunistă este un act rușinos, prin negarea sacrificiului uman incomensurabil”, a mai spus Klaus Iohannis.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-12-16Parerea ta...

COMISARUL PARAIPAN
16 Dec 2019

si eu am crezut ca "nu se stie cine pe cine a impuscat in decembrie 1989" asa cum ni se tot spune de catre autoritati.Nimic mai fals,adevarul se stie si procuratura militara ar fi putut sa lamureasca imediat faptele.Dar e vorba de o implicare POLITICA si automat raspundere POLITICA in musamalizarea crimelor.Si dupa crime au venit asazisele "privatizari" adica ESCROCHERII si asa mai departe.E foarte simplu sa spui "Iliescu e autorul"...nu e deloc adevarat,exista o complicitate extrem de complexa intre grupul Iliescu-Brucan si profitorii marelui jaf de dupa 1989.Probabil nu degeaba Parlamentul European dezbate acum subiectul,pentru ca vor sa condamne public asemenea fapte deoarece e foarte posibil sa se intample din nou si prin alte tari.La cum arata situatia din Franta nu e deloc imposibil sa vedem si acolo niste morti daca situatia escaladeaza.Si dupa aia poti sa spui "ce mare chestie daca Iliescu a impuscat 5000de oameni din care peste 1000au murit in decembrie 1989 lasa ca merge si la Paris aceeasi chestie" .As fi curios cum se simt aplaudacii lui Iliescu ,au ceva sentimente de COMPLICITATE?ar fi cazul sa aiba.Dupa 22decembrie nu mai trebuia sa fie niciun ranit sau impuscat,deoarece grupul Iliescu-Brucan au avut controlul total asupra evenimentelor.Dar ceea ce s-a intamplat stim cu totii grupul Iliescu s-a balacit in sange si a dat vina pe altii
ADEVăR șI CINSTE
16 Dec 2019

Klaus Johannis, mesaj la 30 de ani de la Revoluție: ”CĂLĂII acelor zile se plimbă liberi” Are perfecta dreptate dl.Klaus Johannis
DIN PăCATE,
16 Dec 2019

cei de-atunci, au murit ca proștii! Au murit pentru un ideal, DEGEABA! N-au fost verificați NICIODATĂ putorile care au stat în casă s-au nu le-a fost pusă viața în pericol REAL! O putoare reprezentativă este NIcolicea! Nesimțitul încasează, pe lângă alți bani și faptul că se dă ”revoluționar” timp de 30 de ani! Incredibil!!!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz