2020-06-01 17:19

Klaus Iohannis: PNL a dat în judecată Guvernul pentru OUG care modifică legea privind alegerea preşedintelui României

 |  15:00
Klaus Iohannis: PNL a dat în judecată Guvernul pentru OUG care modifică legea privind alegerea preşedintelui României

Președintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că liberalii au dat în judecată Guvernul pentru aprobarea Ordonanței 45/2014, OUG care modifică „nepermis” legislația specifică care se referă organizarea alegerilor pentru preşedintele României. De asemenea, liberalul a ţinut să precizeze că astfel, i se crează premierului Victor Ponta mai multe avantaje în alegeri.

"Am dat în judecată Guvernul pentru anularea Ordonanței 45/2014, Ordonanță care modifică nepermis legislația specifică care se referă la organizarea alegerilor pentru președintele României. Noi am făcut atunci când a apărut ordonanța, în repetate rânduri, apel la Avocatul Poporului pentru a ataca acest act normativ, din păcate nu s-a făcut acest lucru și atunci ne-am simțit obligați să atacăm noi act act normativ", a precizat Klaus Iohannis.

Preşedintele PNL a mai spus că, într-un stat democratic, așa cum este România, nu se poate ca Guvernul să modifice, cu foarte puține luni înainte de scrutin, legislația care se referă la alegerile prezidențiale.

"Dacă ar rămâne nesancționat acest act normativ, Victor Ponta, prin instrumentele guvernamentale, și-a creat un avantaj competițional, lucru pe care îl considerăm noi și Comisia de la Veneția că ar fi inacceptabil. Dacă rămâne așa, va fi creată premisa unei fraude electorale masive, încurajând votul multiplu. Guvernul schimbă un articol de lege care introduce posibilitatea de a vota oriunde în țară. E suficient să scrii o declarație pe propria răspundere că nu ai votat în altă parte și nici nu vei vota în altă parte și votul îți este luat în considerare. Așa ceva încurajează turismul electoral", a afirmat liberalul Klaus Iohannis. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-08-05Parerea ta...

ETE, NU SE POATE...
05 Aug 2014

Cate NEFACUTE nu am vazut in tara asta...ordonante de urgenta, legi, H.G-ri care mai de care!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine