2019-12-06 02:14

Klaus Iohannis: România are încă domenii cu performanțe slabe

 |  11:15
Klaus Iohannis: România are încă domenii cu performanțe slabe

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că România are încă domenii cu performanțe slabe și procese nefinalizate, ţara noastră putând să valorifice mai bine beneficiile ce decurg din statutul de membru al Uniunii Europene (UE).

Şeful statului a făcut aceste afirmaţii la Palatul Cotroceni, la evenimentul de aniversare a 25 de ani de parteneriat între Grupul Banca Mondială și România.

"Dincolo de încărcătura simbolică a acestui moment aniversar, trebuie să recunoaștem că avem încă domenii cu performanțe slabe și procese nefinalizate. Cu siguranță că puteam să valorificăm mai bine până la acest moment beneficiile ce decurg din statutul de membru al Uniunii Europene. Puteam să utilizăm mai bine asistența pe care instituții internaționale, precum Banca Mondială, ne-au furnizat-o. Parteneriatul dintre Grupul Băncii Mondiale și România este expresia unei colaborări ample, pe diverse domenii socio-economice, și, totodată, reflectă o evoluție complexă a rolului Băncii Mondiale în agenda de reformă a României", a spus preşedintele Klaus Iohannis, potrivit Agerpres.

Şeful statului a mai spus că este esenţială continuarea reformelor dacă se dorește o dezvoltare sustenabilă.

"Avem nevoie de o administrație eficientă, care să răspundă pe deplin nevoilor cetățenilor noștri. Apreciem contribuția pe care Banca Mondială o aduce la îmbunătățirea calității actului de guvernare în România. Combaterea sărăciei și promovarea unei creșteri incluzive reprezintă o altă prioritate a parteneriatului nostru cu Banca Mondială. Doar o Românie mai echitabilă și mai prosperă pentru toți românii poate fi o Românie mai puternică la nivel european și global. Mai mult decât atât, sectoare esențiale precum educația și sănătatea reprezintă nucleul unei Românii mai performante", a subliniat Klaus Iohannis.

Potrivit preşedintelui, colaborarea cu Banca Mondială a adus beneficii reciproce.

"Mă bucură faptul că, de-a lungul acestor ani, am devenit un exemplu pentru alte țări în promovarea unor reforme, inclusiv în lupta anticorupție, iar Banca a preluat aceste experiențe de implementare pentru a le disemina în alte state", a completat şeful statului. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-11-01Parerea ta...

ANONIM
01 Noi 2016

ROMANIA ESTE PE CALEA PRABUSIRII ABISALE.
CROCODILUL FLAMAND
01 Noi 2016

ROMANIA E UN HAOS..CONTROLAT DE MAFIA DIN SERVICII,OAMENII LUI ILESCU-MAGUREANU INCA SUNT LA PUTERE>>>>>>>>ADICA MAFIA CREATA DE FOSTUL F-S-N AL BOLSEVICILOR LUI ILIESCU
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray