2020-07-05 18:03

Klaus Iohannis: România îşi reafirmă sprijinul constant pentru Ucraina şi parcursul său european

 |  10:29
Klaus Iohannis: România îşi reafirmă sprijinul constant pentru Ucraina şi parcursul său european

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, înainte de plecarea în vizita oficială din Ucraina, că România îşi reafirmă sprijinul constant pentru această ţară şi parcursul său european.

”Am dat curs invitaţiei preşedintelui Petro Poroşenko, doresc să reafim sprijinul nostru constant pentru Ucraina şi parcursul european al acestei ţări”, a afirmat preşedintele Klaus Iohannis.

Şeful statului a mai spus că pe agenda discuţiilor se află evoluţiile din sud-estul Ucrainei, România susţinând suveranitatea şi integritatea Ucrainei.

”România îşi doreşte să fie un factor activ în găsirea unei soluţii politice în conflictul din Ucraina, pentru pacea din regiune. România are disponibilitatea pentru întărirea coooperării şi parteneriatului dintre cele două state, în privinţa dialogului politic şi pe proiecte concrete Am convingterea că putem construi o agendă de cooperare bazată pe pragmatism şi încredere”, a completat Klaus Iohannis.

Preşedintele a precizat că un alt subiect îl reprezintă sprijinirea etnicilor români din Ucraina, şi a celor ucraineeni din România.

Din delegaţia oficială care îl însoţeşte pe preşedinte în Ucraina se află consilierii prezidenţiali Dan Mihalache, Andrei Moraru, Lazăr Comănescu, Ion Oprişor, Leonard Orban, purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Tatiana Niculescu Bran şi secretarul de stat pentru afaceri strategice din MAE, Daniel Ioniță.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-03-17Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz