2020-01-21 01:11

Klaus Iohannis: România nu acceptă ca libera circulaţie să fie pusă sub semnul întrebării

 |  08:09
Klaus Iohannis: România nu acceptă ca libera circulaţie să fie pusă sub semnul întrebării

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri seara, în cadrul unei emisiuni la TVR, că România nu acceptă în niciun fel ca libera circulaţie să fie pusă sub semnul întrebării, iar românii să fie discriminaţi. Şeful statului va participa la Consiliul European din data de 18 și 19 februarie.

"Nu acceptăm în niciun fel ca libera circulaţie să fie pusă sub semnul întrebării. În acelaşi fel, noi nu acceptăm, şi am spus asta foarte clar, să apară o discriminare, nu putem să acceptăm că cineva care vine din România este altfel tratat decât cineva care vine din Spania sau din Italia. Trebuie să existe o egalitate în tratamentul oamenilor din Uniunea Europeană", a declarat Klaus Iohannis.

Preşedintele a susţinut că pe tema beneficiilor sociale nu trebuie să apară discriminări.

"În ce priveşte beneficiile sociale, cred că este important de asemenea să vedem să nu apară distorisiuni şi să nu apară discriminiări. Pe de altă parte trebuie să recunoaştem că UE nu este o uniune socială. Beneficiile sociale şi modul în care sunt acordate ele, că vorbim de ajutor de şomaj, de alocaţia pentru copii, de pensii, acestea sunt stabilite la nivel naţional. Nu putem să ne imaginăm că mergem noi şi impunem un anumit fel de sistem social în alt stat. Nu se poate aşa ceva", a precizat Klaus Iohannis.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-02-18Parerea ta...

MARIAN
18 Feb 2016

Cat e el de mare , aici e leu , iar acolo e un pisoi scamos. Nu are ....substanta.Adica nu motiveaza.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray