2020-06-02 15:53

Klaus Iohannis: România vrea o atenţie mai mare acordată regiunii Mării Negre

 |  08:56
Klaus Iohannis: România vrea o atenţie mai mare acordată regiunii Mării Negre

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că Româna susţine, în cadrul NATO, necesitatea consolidării dimensiunii apărării colective, cu atenţie sporită asupra flancurilor strategice de la Est şi Sud. Potrivit şefului statului, ţara noastră pledează pentru o atenţie mai mare acordată regiunii Mării Negre, punct strategic pentru securitatea euro-atlantică.

"Date fiind evoluţiile din vecinătate, obiectivul central al României a fost şi rămâne acela de a-şi consolida securitatea, atât prin asigurarea mijloacelor naţionale, cât şi prin folosirea la maximum a parteneriatelor noastre strategice, în mod special cel cu SUA, precum şi a apartenenţei la NATO. În NATO, ne numărăm printre cei care susţin necesitatea consolidării dimensiunii apărării colective, cu atenţie sporită asupra flancurilor strategice de la Est şi Sud. Pledăm, în acelaşi context, pentru o atenţie mai mare acordată regiunii Mării Negre, punct strategic pentru securitatea euro-atlantică", a precizat preşedintele Klaus Iohannis la Gala Aniversară "60 de ani de la aderarea României la Organizaţia Naţiunilor Unite", eveniment organizat de Ministerul Afacerilor Externe (MAE) la Teatrul Naţional, transmite Mediafax.

Şeful statului  amai spus că „orientarea noastră strategică în planul prezenţei globale a continuat să vizeze dezvoltarea parteneriatelor cu state democratice şi prospere, asumarea de poziţii echilibrate faţă de toţi actorii internaţionali, consecvenţă în promovarea democraţiei şi a drepturilor omului, combaterea terorismului şi a extremismului de orice natură, a crimei organizate transnaţionale şi împiedicarea proliferării armelor de distrugere în masă".

"Summitul Aliat de la Varşovia, din iulie 2016, se profilează ca unul esenţial pentru proiectarea răspunsurilor ferme la provocările de securitate actuale. În pregătirea acestuia, am organizat la Bucureşti, în noiembrie, un Summit regional, în cadrul căruia statele de la frontiera de Est au transmis un mesaj comun privind obiectivul vital al adaptării strategice a NATO şi al reconfirmării angajamentelor noastre în consolidarea frontierei răsăritene a NATO şi UE. Toate aceste linii de acţiune sunt menţionate explicit în noua Strategie Naţională de Apărare a Ţării, urmărind consolidarea credibilităţii strategice a unei Românii puternice în Europa şi în lume, profilată prin continuitate şi predictibilitate, ataşată valorilor şi principiilor democratice, sursă de stabilitate într-o regiune complicată", a completat preşedintele Klaus Iohannis. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-12-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine