2020-06-02 16:11

Klaus Iohannis se întâlneşte cu delegaţia Comisiei de la Veneţia

 |  09:08
Klaus Iohannis se întâlneşte cu delegaţia Comisiei de la Veneţia

O delegaţie a Comisiei de la Veneţia se află în România, după sesizarea PNL privind modificarea legilor justiţiei prin ordonanţă; raportorii vor avea întâlniri cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu principalele instituţii din sistemul judiciar.

O delegaţie a Comisiei de la Veneţia se află în România, după sesizarea PNL privind modificarea legilor justiţiei prin ordonanţe de urgenţă, şi va fi primită, miercuri, de preşedintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni. Şeful statului a anunţat că va discuta, printre altele, despre codurile penale, aflate în procedură de modificare în Parlament. Pe durata vizitei în România, raportorii Comisiei se vor întâlni şi cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, dar şi cu reprezentanţii principalelor instituţii din sistemul judiciar.

Preşedintele Klaus Iohannis se întâlneşte, miercuri, de la ora 11.00, la Palatul Cotroceni, cu reprezentanţii Comisiei de la Veneţia. Întâlnirea a fost solicitată de către delegaţia Comisiei, iar şeful statului a anunţat că printre subiectele care vor fi discutate se numără şi modificarea codurilor penale.

De asemenea, raportorii Comisiei Europene pentru Democraţie prin Drept se vor întâlni, tot miercuri, cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Pe durata vizitei în România, delegaţia Comisiei de la Veneţia mai are programate întâlniri cu reprezentanţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, ai Parchetului General, ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi cu conducerea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie.

Raportorii vor discuta despre legile justiţiei, modificarea acestora prin ordonanţe de urgenţă şi modificarea codurilor penale, aflată în plin proces în Parlament.

Delegaţia Comisiei de la Veneţia a venit în România în urma sesizării făcute de către PNL, după adoptarea OUG 7/ 2019.

În 19 februarie, Guvernul a adoptat OUG nr. 7/2019 privind unele măsuri temporare referitoare la concursul de admitere la Institutul Naţional al Magistraturii, formarea profesională iniţială a judecătorilor şi procurorilor, examenul de absolvire a Institutului Naţional al Magistraturi, stagiul şi examenul de capacitate al judecătorilor şi procurorilor stagiari, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciară şi Legii nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii.

În 21 februarie, preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că formaţiunea va sesiza Comisia de la Veneţia în privinţa OUG pe legile justiţiei.

"Pregătim sesizarea Comisiei de la Veneţia, atât pe această nouă OUG, cât şi pe OUG 90 şi 92, care au fost emise în dispreţul recomandărilor Comisiei de la Veneţia. Sesizarea Comisiei de la Veneţia o vom realiza prin intermediul APCE, mergând pe aceeaşi procedură prin care am reuşit sesizarea Comisiei de la Veneţia şi pe legile justiţiei, şi pe Codul Penal şi pe Codul de Procedură Penală. Această nouă Ordonanţă reprezintă o sfidare la adresa fiecărui cetăţean român, reprezintă o sfidare la adresa partenerilor noştri de la nivelul UE", a declarat atunci Ludovic Orban.

O săptămână mai târziu, Orban a anunţat că a fost finalizat textul sesizării, iar în 6 martie Comisia de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) a admis solicitarea Partidului Naţional Liberal de a fi sesizată Comisia de la Veneţia faţă de modificările aduse legilor Justiţiei prin ordonanţă de urgenţă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-04-24Parerea ta...

CORECT.
24 Apr 2019

Președintele Romaniei ales de 6,5 milioane de romani onesti si cinstiti trebui sa informeze CORECT Comisia de la Venetia despre faptul ca gruparea mafiota anti-romaneasca psd-alde-udmr-minoritati NU RESPECTA TRATATUL DE ADERARE AL ROMANIEI LA U.E. SI INCALCA FLAGRANT TOATE TRATATELE SEMNATE DE ROMANIA IN DOMENIUL JUSTITIEI. TOATE ACESTE ABUZURI ALE GRUPULUI INFRACTIONAL MENTIONAT AU LOC PE FONDUL SALVARII CELUI MAI HOT BORFAS DIN ROMANIA.(draKnea ). Acest analfabet functional a FURAT LA UN REFERENDUM , ESTE CONDAMNAT PENTRU FURT DIN BANII ORFANILOR DIN TELEORMAN SI A FURAT SI BANI EUROPENI.. GRUPAREA MAFIOTA PSD-ALDE-UDMR-MINORITATI ARE CA SCOP NU GUVERNAREA TARII CI SALVATEA LICHELELOR DE PUSCARIE CU AJUTORUL PROPAGANDEI DIN TVR SI HAZNAUA 3 NEIGIENIZATA DE FECALE SECURISTE , MILITIENI SI SLUGI ALE TOXICULUI FELIX MOTANUL. SUCCES D-LE PRESEDINTE IN LUPTA CU GUNOAIELE BOLSEVICE SI LICHELELE HOATZE DIN PSD.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine