2020-08-13 05:59

Klaus Iohannis se întâlneşte cu vicepreşedintele SUA, Joe Biden

 |  14:49
Klaus Iohannis se întâlneşte cu vicepreşedintele SUA, Joe Biden

Administraţia Prezidenţială a anunţat că președintele Klaus Iohannis se va întâlni cu vicepreședintele SUA, Joe Biden, cu ocazia vizitei pe care şeful statului o efectuează în SUA.

Klaus Iohannis va participa, până pe 29 septembrie, la New York la summitul ONU.

"Aniversăm 70 de ani de la semnarea Cartei Organizației Națiunilor Unite și 60 de ani de la aderarea României la Organizație. La sfârșitul lunii septembrie voi participa, la New York, la Adunarea Generală ONU și la summitul ONU la care va fi adoptată Agenda de dezvoltare post-2015. Va fi un bun prilej pentru a reitera atașamentul României față de obiectivele și valorile organizației mondiale, precum și respectul constant față de acțiunile instituțiilor din sistemul ONU, ca principal cadru global de cooperare între state și de codificare a unor norme de conduită și drept internațional", a declarat preşedintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, potrivit Agerpres. 

Şeful statului a mai spus că România va susține reforma Consiliului de Securitate, în condiţiile în care principala miză politică pentru România este alocarea, într-o configurație extinsă, a unui loc suplimentar de membru nepermanent pentru Grupul est-european.

"România trebuie să își păstreze și întărească reputația de stat promotor al păcii și stabilității internaționale, al valorilor democrației, statului de drept și respectului pentru drepturile omului", a afirmat Klaus Iohannis. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-09-18Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz