2019-05-26 08:48


Klaus Iohannis: SUA reprezintă pentru România un garant al securității sale şi un partener de nădejde

 |  07:25
Klaus Iohannis: SUA reprezintă pentru România un garant al securității sale şi un partener de nădejde

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri seara, că SUA reprezintă pentru România un garant al securității sale, un aliat solid și un partener de nădejde. Şeful statului a mai spus că aşteptările noastre sunt ca parteneriatul strategic bilateral să crească în ampălitudine şi profunzime.

"Parteneriatul strategic bilateral s-a dezvoltat continuu de la momentul lansării sale la București, în urmă cu aproape două decenii. În acest an, am continuat să îl întărim împreună și să îl diversificăm, pentru a servi cât mai bine intereselor noastre comune. Așteptările noastre sunt ca acesta să crească în amplitudine și profunzime, pentru a genera oportunități economice și prosperitate pentru cetățenii țărilor noastre", a precizat preşedintele Klaus Iohannis, în discursul susținut la recepția organizată de Ambasada SUA la București cu ocazia Zilei Independenței, transmite Agerpres.

Şeful statului a mai spus că un nivel fără precedent a fost atins în ceea ce privește cooperarea bilaterală în domeniul apărării și securității.

"Am dus împreună la bun sfârșit proiectul strategic al sistemului de apărare antirachetă de la Deveselu, o contribuție semnificativă la securitatea noastră comună și a NATO și un etalon incontestabil al excelenței cooperării româno — americane. Aprofundarea colaborării în domeniul apărării și securității va continua să fie prioritatea de vârf a Parteneriatului strategic. Beneficiile sale sunt circumscrise consolidării securității regionale și euroatlantice", a subliniat Klaus Iohannis.

Potrivit preşedintelui, România își va respecta angajamentele luate în cadrul NATO cu privire la securitatea colectivă și va continua să coopereze cu SUA pentru menținerea stabilității și securității în regiune și la nivel internațional.

"Summitul NATO de la Varșovia va trebui să ia decizii importante privind consolidarea apărării colective și a posturii de descurajare a Alianței și asigurarea unei prezențe aliate înaintate și echilibrate pe întregul flanc estic, în raport cu provocările de securitate din regiune. Contăm pe aceeași colaborare susținută și privilegiată cu Statele Unite ale Americii, alături de alți aliați, în transpunerea în realitate a deciziilor summitului", a completat preşedintele Klaus Iohannis. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-07-02

TAGURI: klaus iohannis, sua, reprezinta, romania, garant, securitate, partener, nadejde
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


JOHANNIS
02 Iul 2016

RECTIFICĂM: SULLA REPREZINTĂ PT. ROMANIA UN GARANT AL PROSTIEI ROHMÎRLANILOR!
CROCODILUL FLAMAND
02 Iul 2016

ROMANIA E O TARA MICA....E CLAR CA NU POATE FI SIGURA DECAT IN ALIANTA CU UN GRUP PUTERNIC ....DAR SA SPERAM CA NU O SA FIM PRECUM OILE PAZITE DE LUPI....PRIORITATEA ZERO IN ROMANIA ESTE LUPTA CU CORUPTIA SI SISTEMUL MAFIOT....ASTIA SUNT CA NISTE TERMITE CARE NE DISTRUG TOTUL...EXACT CUM SPUNEA RADU VASILE.....OPRITI-VA CA ATI FURAT TOTUL...DEGEABA...TREBUIE LUATE MASURI RADICALE
Random imageUltimele stiri


STARBAG