2019-12-08 18:17

Klaus Iohannis: Summitul NATO a fost un succes

 |  21:03
Klaus Iohannis: Summitul NATO a fost un succes

Președintele Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă, la Varșovia, că summitul NATO a fost un succes, obiectivele aprobate de CSAT fiind atinse, iar România își consolidează poziția că actor regional care contribuie la menținerea stabilității într-o zona cu riscuri și provocări.

"Summitul NATO care s-a încheiat constitutie un moment foarte important pentru Alianța și România. Pot spune, cu certitudine, că a fost un summit de succes pentru România", a spus șeful statului, potrivit Mediafax.

Iohannis a mai spus că România își consolidează poziția că actor regional care contribuie eficient la menținerea stabilității într-o zona cu riscuri și provocări, iar în Declarația finală a summit-ului acoperă toate temele de interes pentru România care au fost cuprinse în mandatul aprobat de CSAT.

Președintele a mai spus că deciziile luate la Varșovia, în continuarea celor adoptate la summitul din Marea Britanie, au ca efect direct consolidarea securității alianței și a României, și includ recunoașterea zonei Mării Negre.

Echilibrarea măsurilor de securitate pe flancul estic, brigada multinațională, respectiv decizia de elaborare de opțiuni pentru prezența avansată marină și aliată în Marea Neagră, dezvoltarea planului de contingență obținut în Marea Britanie și operaționalizarea scutului antirachetă, respectiv integrarea facilității de la Deveselu în sistemul NATO sunt obiectivele care se regăsesc în declarația finală adoptată de aliați.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-07-09Parerea ta...

CARMEN JOHANNIS
10 Iul 2016

A FOST UN CĂKAT, BĂI, PROSTĂLĂU CU GIROFAR!
Mă-SA LU' IOHANIS.
10 Iul 2016

Are dreptate, noră-mea!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray