2020-08-11 16:43

Klaus Iohannis: „Sunt revoltat că cei care i-au împiedicat pe români să-şi exercite un drept fundamental sunt încă în funcţii"

 |  16:52
Klaus Iohannis: „Sunt revoltat că cei care i-au împiedicat pe români să-şi exercite un drept fundamental sunt încă în funcţii"

Au trecut aproape două săptămâni de la alegerile prezidențiale, și tot nu s-au luat măsuri împotriva celor responsabili pentru proasta organizare a votului din diaspora. În acest sens, Klaus Iohannis a postat, sâmbătă, un mesaj pe contul său de facebook, în care se arată revoltat de faptul că cei care i-au împiedicat pe români să-și exercite dreptul fundamental, nu au fost sancționați corespunzător.

"După aproape două săptămâni de la votul istoric din 16 noiembrie, astfel de imagini îmi trezesc sentimente contradictorii. Pe de o parte, sunt şi astăzi mişcat de uimitorul val al schimbării la care românii din Diaspora au contribuit din plin.

Pe de altă parte, sunt revoltat că cei care i-au împiedicat pe români să-şi exercite un drept fundamental sunt încă în funcţii", se arată în mesajul de pe Facebook al lui Klaus Iohannis, alăturat fiind postate o fotografie din ziua votului în diaspora, precum şi un filmuleţ realizat la o secţie de votare, la Londra.

"De asemenea, aştept cu maxim interes ca Parchetul Curţii Supreme să-şi respecte obligaţiile constituţionale de a apăra drepturile şi libertăţile cetăţenilor şi, în consecinţă, aştept cât mai curând rezultatul investigaţiei privind împiedicarea exercitării drepturilor electorale de către românii din Diaspora", continuă el.

Potrivit preşedintelui ales, "România normală nu este doar despre viitor, ci şi despre trecut, despre cum cei care au încercat să abată societatea noastră pe drumuri atât de greşite sunt traşi la răspundere".

Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, a anunţat, în 20 noiembrie, că după turul 1 al alegerilor prezidenţiale a fost deschis un dosar în care a început urmărirea penală in rem, respectiv faţă de fapta de încălcare a dreptului la vot, ca urmare a problemelor la scrutinul din diaspora.

"S-a început urmărirea penală cu privire la faptă şi s-au solicitat relaţii la alte autorităţi. Ancheta se va desfăşura în continuare (...) cu privire la fapta de împiedicare a exercitării dreptului la vot, prevăzut de articolul 385 din Codul penal", a spus Niţu, înainte de şedinţa plenului CSM.

Conform Codului penal, împiedicarea, prin orice mijloace, a liberului exerciţiu al dreptului de a alege sau de a fi ales se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-11-29Parerea ta...

CORUPTI PESTE TOT ?????
29 Noi 2014

CFR Călători nu are cum să se redreseze financiar cât timp în Consiliul de Administraţie sunt oameni ca Dana Galbeni, Claudiu Dumitrescu sau George Buruiană care permanent au fost preocupaţi să facă jocurile băieţilor deştepţi de la calea ferată, fie că aceştia se numesc Gruia Stoica sau Costel Comana. De câteva luni bune, în morişca rechinilor feroviari a intrat şi Vasile Secară, care împreună cu directorul de la CFR SA, Macarie Moldovan, au pus la dispoziţia lui Costel Comana peste 20 de rute foarte bănoase ale CFR Călători, deşi legea interzice acest lucru. Mai nou, Secară şi Moldovan au fost de acord să introducă un alt tren privat de mare viteză (Softronic) pe cea mai circulată rută din România, dar nimeni nu le face nimic. Moldovan îl are în spate pe fratele său, Radu Moldovan, care este preşedintele CJ Bistriţa Năsăud, iar Secară este omul susţinut şi garantat de ministrul Ioan Rus. Ca atare, pe ei nu îi interesează că cele două companii de stat au pierderi şi riscă să între în faliment. Atâta timp cât cei doi şi găştile din jurul lor au susţinerea unor lideri PSD îi doare în cot de calea ferată” … Rus, pe urmele lui Boagiu si Fenechiu Curtea de Conturi a României a constatat anul trecut că Ministerul Transporturilor condus de Anca Boagiu, Alexandru Nazare şi Ovidiu Silaghi a decontat, în 2011 şi 2012, către operatorii privaţi de transport persoane, subvenţii mult mai mari decât bugetul alocat, în timp ce numărul călătorilor a scăzut foarte mult, riscând astfel falimentul CFR Călători. Ulterior, şi foştii miniştrii liberali ai Transportuilor, Relu Fenechiu şi Ramona Mănescu, au continuat să facă jocurile operatorilor privaţi de transport persoane, iar acum sub mandatul lui Ioan Rus “băieţii deştepţi” continuă să facă legea pe calea ferată continuând opera de falimentare a CFR Călători”
ASTEPTAM...
29 Noi 2014

sa vedem ce-o sa faca organele abilitate! Cred ca la ora asta, Parchetele, Politia, DNA-ul sunt pe FOC AUTOMAT! Sunt interese, sunt presiuni extraordinare exercitate asupra lor, asupra muncii lor fiindca...daca s-a taraganat f.mult pana acu'2 ani - aflarea, cercetarea, pan'la judecarea prin aducerea/trecerea prin/in salile de judecata a puternicilor zilei (oameni de 'afaceri', interlopi periculosi, inclusiv POLITICIENI prin traficul de influenta) care sa plateasca pentru aducerea Romaniei intr-o gaura neagra, intr-o zodie nefasta, in care nu se vede speranta sau umbra de schimbare!
D-LE JOHANNIS!
29 Noi 2014

Ceea ce s-a intamplat pe 16 nov.a fost dorinta extraordinara a romanilor (mai ales a tinerilor) in a vedea NORMALUL in, din si prin ochii cuiva care prefera sa para mai degraba neajutorat decat sa fie/devina marlan SI care crede, vrea, poate, nadajduieste intr-o SCHIMBARE pe care si-au dorit-o chiar si inconstient, toti romanii! Ma uitam la TV in acea seara (spre noapte) si vedeam cum sar tineri, adulti, chiar si oamenii in varsta in sus, de bucurie fara fatarie! Apoi s-a vazut si reactia DVs.care n-a aratat semnul "V" cu cele doua degete ci, facand frumos si firesc 'cu mana'! Asta a fost SEMNUL astepta de toti romanii - SCHIMBAREA!
O S-AVETI MULT
29 Noi 2014

de furca cu dinozaurii, centaurii din toate partidele! N-o sa fie usor! Treaba-i grea si imputita rau, pe la toate partidele - in special in PSD, in UNPR (care-s cei mai periculosi), 'emigrantii' din cele doua chia si-n PNL, fosti din PDL, etc...va trebuie MATURA mare sau aspirator cu motor serios, pe bune!
ANNA
29 Noi 2014

Nimic din ce pretindeti nu intrav in aributiile unui presedinte.
E-ADEVARAT, DAR...
29 Noi 2014

presedintele are ROLUL si OBLIGATIA sa se faca PUNTE de legatura intre cetateni si Stat ori intre institutiile Statului, atunci cand situatia O CERE...
ASA CA,
29 Noi 2014

are tot DREPTUL constitutional SA SE BAGE in seama pe subiect...in legatura directa cu ceea ce s-a intamplat cu cei din Diaspora, apoi cu cei raspunzatori care n-au fost/nu sunt/nu se vrea a fi trasi la raspundere!
ADEVARUL ISTORIC
29 Noi 2014

TOATE IMPERIILE AU CAZUT , MAI DEVREME , SAU MAI TIRZIU . DACA NU ERA POPORUL DAC-ROMAN ISTORIA ERA DE MAI MULTE ORI ALTA . NOI NE BATEA-M CU VITREGIILE ISTORIEI , IAR EI DANTUIAU SI FACEAU TRADARI , INPARTIRI , DIN CANCELARII IMPERIALE .
SOCRATE
13 Dec 2014

Oare cite masini- autocare de la Atlassibiu si Transilvania in ziua alegerilor au fost plecate in Europa ? Cineva va fii santajabil , toata viata .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz