2020-06-05 23:12

Klaus Iohannis trage CONCLUZIILE Summit-ului de la Sibiu: ”Putem scrie împreună VIITORUL U.E.”

 |  21:07
Klaus Iohannis trage CONCLUZIILE Summit-ului de la Sibiu: ”Putem scrie împreună VIITORUL U.E.”

Klaus Iohannis a lăudat summitul de la Sibiu, în discursul oficial de încheiere. El a spus că România a devenit centrul dezbaterii privind viitorul UE. Șeful statului a adăugat că discuțiile dintre liderii UE au întărit convingerea că „putem scrie împreună viitorul UE”. Președintele a subliniat că este nevoie de o comunicare mai bună și mai intensă cu cetățenii Europei.

„România, țară care exercită președinția Consilului UE și ca stat membru profund atașat consolidării UE, a devenit astăzi centrul dezbaterii privind viitorul UE. Europa a venit în România. Este, istoric vorbind, prima reuniune a CE pe care România a avut șansa să o găzduiască. Discuțiile de astăzi ne-a întărit convingerile că putem scrie împreună viitorul UE”, a declarat Klaus Iohannis, conform Digi24.

„Am reușit sa avem un summit al unității, al determinării noastre de a avansa proiectul UE, ca proiect fără precedent de democrație, de stabilitate și pace. Un proiect atât spre interior, cât și spre exterior, spre vecini. Mă bucur că dinspre Eomânia pornește un mesaj pozitiv, unitar, de a consolida UE pe baza unui sistem clar de principii și valori”, a adăugat președintele României.

„Unitatea și coeziunea acțiunii noastre ne-au transformat în ceea ce suntem astăzi ca uniune: un model de dezvoltare, de prosperitate, de coeziunea. Am adoptat o declarație politică, Declarația de la Sibiu, care sper să rămână un reper important în istoria UE. În spiritul celor convenite în urma cu doi ani, la Roma, cel mai important mesaj al Declarației este confirmarea voinței noastre de a continua împreună proiectul european”, a mai spus șeful statului.

Klaus Iohannis a precizat că „transmitem astfel un mesaj de voință politică, de acțiune unitară cu ocazia zilei de 9 mai, ziua Europei. Vă felicit! Sper ca acest mesaj pozitiv să ajungă la cât mai mulți europeni, cu convingerea că UE lucrează pentru ei”.

„Trebuie să asigurăm instrumentele necesare pentru a modela viitorul unei Uniuni mai eficiente. Ne dorim o agendă strategică care să reflecte o acțiune ambițioasă. Noua strategie trebuie să se concentreze pe consolidarea creșterii, pe creșterea securității. Ne dorim o comunicare mai bună, mai transparentă, mai intensă cu cetățenii europeni”, a subliniat președintele României.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-05-09

GALERIE MEDIA


In legatura cu acest articol...

IMAGINILE ZILEI: Liderii UE, baie de mulțime INEDITĂ printre românii

Răsfăț CULINAR pentru oaspeții de seamă de la SUMMITUL de la Sibiu

DOCUMENT ISTORIC: Ce conține Declarația de Sibiu. Cum arată VIITORUL Europei
Parerea ta...

ANONIM
11 Mai 2019

Te faci de ras si ne faci si pe noi de ras plavane homo Nu te ai putut abtine si te ai zbenguit pe acolo cu Macron ,te tineai de mana te hlizeai ca o ciociolina Lasa omul in pace ca are sotie si e casatorit tanteo !
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine