2020-08-06 04:18

Klaus Iohannis va participa, în perioada 24 – 26 septembrie, la Adunărea Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite

 |  13:29
Klaus Iohannis va participa, în perioada 24 – 26 septembrie, la Adunărea Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, în perioada 24 – 26 septembrie, la segmentul la nivel înalt al celei de-a 74-a sesiuni a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU). Adunarea va avea loc la New York, iar şeful statului va susţine un discurs şi va participa la Forumul Politic cu tema „Accelerarea implementării agendei 2030 pentru dezvoltare durabilă”.

”În perioada 24-26 septembrie a.c., Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, va participa la segmentul la nivel înalt al celei de-a 74-a sesiuni a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), care va avea loc la New York, Statele Unite ale Americii”, a transmis, miercuri, Administraţia Prezidenţială.

Sursa citată a precizat că segmentul, cu care debutează fiecare sesiune anuală a Adunării Generale a ONU, ”reprezintă cea mai amplă reuniune a şefilor de stat sau de guvern din cadrul sesiunii”.

Programul vizitei Preşedintelui României va cuprinde, printre altele, susţinerea discursului naţional în cadrul sesiunii de dezbateri generale a Adunării Generale a ONU şi participarea la Forumul Politic la Nivel Înalt pe tema „Accelerarea implementării agendei 2030 pentru dezvoltare durabilă”.

”Summitul îşi propune analizarea progreselor înregistrate în atingerea Agendei 2030 şi a celor 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă (Sustainable Development Goals / SDGs). Va fi primul Summit ONU dedicat SDGs după adoptarea Agendei 2030 în septembrie 2015”, a mai transmis Administraţia Prezidenţială.

Tema dezbaterilor generale a celei de a 74-a sesiuni a Adunării Generale este ,,Stimularea eforturilor multilaterale pentru eradicarea sărăciei, educaţia calitativă, acţiune climatică şi incluziune”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-09-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz