2020-08-15 22:36

Klaus Iohannis: Victoria lui Donald Trump se datorează unui discurs care a emoţionat alegătorul

 |  09:44
Klaus Iohannis: Victoria lui Donald Trump se datorează unui discurs care a emoţionat alegătorul

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, în cadrul unei dezbateri, că victoria lui Donald Trump se datorează unui vot antisistem şi a unui discurs care a emoţionat alegătorul.

"De multe ori politicieni, consultaţi, consilieri, actori în spaţiul poblic, cred că alegerile se câştigă convingând alegătorul. Practica ne arată că nu e chiar aşa. Alegerile se câştigă emoţionând alegătorul, alegerile se câştigă de regulă pe bază de emoţie şi nu pe bază de argument. După părerea mea, alegerile din SUA au fost câştigate de candidatul Donald Trump, care a avut un discurs nepolitic, franc, până chiar la o francheţe care de multe ori a fost altfel intitulată, a câştigat fiindcă a atins emoţia unei categorii care nu s-a mai identificat cu actualul establishment", a afirmat preşedintele Klaus Iohannis, într-o discuţie cu studenţii în Ştiinţe Politice, organizată la Biblioteca Centrală Universitară, transmite news.ro.

Şeful statului a susţinut că votul pentru Donald Trump în SUA a fost "un vot de protest", acest lucru fiind posibil să apară şi în alte ţări din Europa.

"În plan politic va avea efecte semnificative şi în Europa. Alegerea lui Trump a validat global curentul antisistem şi vom vedea urmările acestei validări în marile alegeri care vor avea loc în Europa anului 2017 şi vom vedea atunci cum reuşesc politicienii europeni să facă faţă unei atitudini noi din partea electoratului", a completat Klaus Iohannis. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-11-10Parerea ta...

CROCODILUL FLAMAND
10 Noi 2016

"SISTEMUL E CORUPT"...........EXACT ASTA A SPUS TRUMP....SI ARE DREPTATE....TIC TAC PENTRU MAFIA SECURISTO-BOLSEVICA...AVETI ULTIMUL AVERTISMENT SA PLECATI DE BUNA VOIE......SAU CU DUBA LA PUSCARIE....PROTECTIE NEXAM....SUNTETI IN COLIMATOR
CARACATITA DIPLOMATIEI
10 Noi 2016

BASTANE AI RAMAS DE CARUTA . LA EI SE ALEG , LA NOI SINT NUMITI , PRECUM FANARIOTI
ANONIM
10 Noi 2016

La fel ca si Basescu acum 10 ani. Una a spus si alta a facut...Verba volant....Si acum domnul Basescu promite dar a uitat ca a fost 10 ani presedinte si nu a facut nimic....A dat doar "pensii si salarii nesimtite"...
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz