2020-08-10 08:38

Klaus Iohannis: Ziua Imnului Naţional este o sărbătoare a spiritului poporului român

 |  10:31
Klaus Iohannis: Ziua Imnului Naţional este o sărbătoare a spiritului poporului român

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, într-un mesaj transmis cu ocazia Zilei Imnului Naţional, că aceasta este şi trebuie să rămână unul dintre momentele celebrate cu solemnitate şi o sărbătoare a spiritului poporului român.

„Imnul Național este parte a expresiei noastre naționale, simbol al legăturii cu trecutul și cu valorile noastre fundamentale. În urmă cu 167 de ani, la 29 iulie 1848, la Râmnicu Vâlcea, un grup de tineri entuziaşti intonau poemul patriotic „Un răsunet” al lui Andrei Mureşanu, transformându-l în „Deşteaptă-te, române!” - imnul Revoluţiei Paşoptiste. Acesta a devenit un reper istoric și moral prin îndemnul adresat românilor de a rămâne mereu implicați și conștienți de rolul pe care îl au în păstrarea demnităţii naţionale şi solidarităţii civice”, a afirmat preşedintele, potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

Şeful statului a mai precizat că „simbolistica Imnului Național face trimitere nu doar la valori naționale, ci și la valorile europene, de care România este profund atașată”. „Deşteaptă-te, române!” vorbește despre fraternitate, unitate, dar și despre libertate și curaj, a completat preşedintele.

Klaus Iohannis susţine că „Ziua Imnului Național este şi trebuie să rămână unul dintre momentele pe care le celebrăm cu solemnitate, o sărbătoare a spiritului poporului român, a tuturor cetățenilor, indiferent unde se află – între granițele țării sau peste hotare”.

„Intonarea Imnului Naţional trezeşte în fiecare dintre noi un sentiment de mândrie, de atașament și devotament faţă de România, de solidaritate şi unitate naţională. „Deşteaptă-te, române!” face apel la identitatea noastră și la valorile care ne fac mai puternici în Europa și în lume”, a conchis preşedintele Klaus Iohannis. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-07-29Parerea ta...

ANONIM
29 Iul 2015

DREPTATE, UNDE ESTI PENTRU CA OCHII PLANSI VOR SA TE VADA................
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz